close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo

Fonds Kind & Handicap steunt

de sporters van de Special Olympics 2021!

 

Van 11 t/m 13 juni 2021 vinden in Den Haag de Special Olympics 2021 plaats. Dit zijn dé spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Fonds Kind & Handicap is gouden sponsor van dit evenement. De slogan voor de Special Olympics Den Haag 2021 is: Meedoen? Natuurlijk! Heel passend bij waar wij als Fonds voor staan.

 

Zelfvertrouwen en trots

 

Ook voor mensen met een handicap is sporten en bewegen belangrijk. In de allereerste plaats verbetert sporten de fysieke gezondheid. Maar ook bevordert het de persoonlijke ontwikkeling en geeft het meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Hierdoor ontstaat er meer empowerment en emancipatie. Dat is een van de belangrijkste redenen dat Fonds Kind & Handicap zich heeft verbonden met de Special Olympics. Door te sporten met én tegen anderen van eenzelfde niveau kan iedere sporter zijn succesbeleving en plezier ervaren. Het is fantastisch om te zien hoe trots deze jongeren zijn op hun prestaties, hoeveel plezier zij hebben! En plezier staat voorop tijdens de Special Olympics!

 

special olympics logo

Werken aan positieve beeldvorming

 

Een andere reden dat Fonds Kind & Handicap de Special Olympics steunt is de kracht die het heeft ten aanzien van positieve beeldvorming. Het plezier dat van dit soort evenementen afspat, en het zien groeien van de deelnemers zorgt ervoor dat er meer begrip en erkenning ontstaat voor mensen met een handicap. Het bevordert de inclusiviteit en zorgt er dus voor dat iedereen kan meedoen! 

 

pay off groen 400x30.jpg

 

tafeltennis special olympics

Steun jij de sporters van de Special Olympics ook?

Please wait...
voetbal special olympics

18 verschillende sporten

 

Aan de Special Olympics nemen zo'n 2000 sporters deel. Het evenement vindt om het jaar plaats. In juni 2020 ging het helaas vanwege het coronavirus niet door. Daarom is het evenement uitgesteld naar juni 2021, in Den Haag. Drie dagen lang worden op diverse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst 18 verschillende takken van sport. Dit zijn bijvoorbeeld de bekende sporten tennis, voetbal zwemmen, hocky, atletiek en korfbal. Maar ook aan minder bekende sporten kun je deelnemen, zoals bocc en MATP. Bocce lijkt een beetje op jeu de boules. MATP staat voor staat Motor Activity Trainings Program, een speciaal sport- en beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met een (ernstige) meervoudige beperking. Dit onderdeel is geen competitie, maar zijn vaak kleine oefeningen waarin niemand wordt uitgesloten van deelname. Het draait deze dag dan ook allemaal om succesbeleving en plezier, waarbij alle deelnemers met een goed gevoel en natuurlijk een medaille naar huis gaan, want iedereen is een winnaar!

 

Steun jij de sporters van de Special Olympics ook?

 

Wij vinden dit een prachtig en heel belangrijk evenement dat we graag steunen. Vind jij dit ook en gun jij deze jongeren met een verstandelijke handicap ook een prachtig weekend? Steun ons dan door een bijdrage over te maken aan Fonds Kind & Handicap.