close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo

Sporten met een handicap


Als je een fysieke handicap hebt is sporten niet zo vanzelfsprekend. Het aanbod voor aangepast sporten bij sportverenigingen is niet zo groot. Daarnaast zijn er vaak hulpmiddelen nodig of aangepast materiaal en meestal is dat kostbaar. Maar sporten is belangrijk, óók als je een beperking hebt. Het is niet alleen gezond om actief te blijven, het biedt ook plezier en ontspanning om samen met anderen bezig te zijn. Daarom organiseert Fonds Kind & Handicap op 29 mei 2021 een sportdag op het strand, speciaal voor jongeren met een fysieke handicap! 

 

samen op de catamaran

 

Feest voor iedereen!

 

Om deze sportdag te kunnen organiseren heeft Fonds Kind & Handicap de samenwerking opgezocht met Stichting Avavieren. Op strandpark Vlugtenburg bij 's-Gravenzande beschikt Avavieren over prachtig sport-en spelmateriaal dat speciaal geschikt is voor mensen met een fysieke beperking. Daarmee wordt de sportdag zeker een feest voor iedereen! Zo is er een strandrups voor rolstoelers en een aangepaste catamaran. Ook de voorzieningen op het park zijn volledig ingericht voor minder validen.


Er kunnen 25 jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar aan meedoen die een fysieke handicap hebben, samen met hun broertjes en zusjes! In totaal beleven dus zo'n 80 jongeren een dag vol plezier en avontuur.  Geweldig toch?!

 

 

 

Laat jij deze jongeren ook een dag genieten?


Om deze sportdag te kunnen organiseren heeft Fonds Kind & Handicap jouw hulp nodig! Dankzij de bijdrages van donateurs kunnen we deze dag helemaal compleet maken en de jongeren een heerlijke dag bezorgen waarop ze nog heel lang met plezier op terug kunnen kijken!  Help je mee? Maak dan snel je bijdrage over!

 

Blokarten in een aangepaste kart

Vind je het leuker om in plaats van een donatie een (sponsor)actie voor ons te organiseren waarvan de opbrengst naar deze dag gaat? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt je hardloopactie laten sponsoren, cupcakes bakken en verkopen, een digitale collecte houden, noem maar op! Wij helpen je graag! Lees meer op onze actiepagina