close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2022

Vakantie is niet altijd vanzelfsprekend

Een dagje op pad. Een weekendje weg. Of een weekje vakantie vieren. Kort of lang; het is voor iedereen fijn om er even tussenuit te kunnen. Maar voor kinderen met een handicap of chronische ziekte, en hun ouders, is dat lang niet altijd weggelegd. Het vergt veel extra inspanning. En alle nodige aanpassingen in vervoer, locatie en zorg maken zo’n vakantie vaak onbetaalbaar. Daarom komt het er vaak niet van. Terwijl juist deze kinderen en hun gezinnen het zo hard nodig hebben! Fonds Kind & Handicap ondersteunt daarom diverse initiatieven, speciaal voor kinderen met een beperking en hun naasten. Zodat ook zij er even helemaal uit kunnen. En een herinnering voor het leven hebben.

 

Dat geldt bijvoorbeeld voor Babette. Het klinkt misschien eenvoudig: een weekendje weg met je vriendinnen. Maar voor Babette (24 jaar) was het nauwelijks nog mogelijk… Vroeger was ze een vrolijke spring-in-‘t-veld. Maar toen ze 11 jaar was, aan het begin van groep 8, kwam de mokerslag: ze bleek MLD, een zeldzame progressieve stofwisselingsziekte te hebben. Nu, dik tien jaar later zit Babette gevangen in haar eigen lichaam; ze is afhankelijk van haar ouders en een persoonlijke begeleider. Ze heeft sondevoeding en een onderhuidse medicijnenpomp. 

 

Babette  (600 x 500 px).png

Vriendinnen voor het leven

 

Het mooie is: haar vriendinnen van toen vormen nog steeds een hechte kring. Het was hun grote wens met z’n allen een weekendje weg te gaan. Nu het nog kan, want Babette gaat snel achteruit. Het was een enorme organisatie, maar dit voorjaar was het zover: een weekend weg met elkaar. In een rolstoelvriendelijk huisje op loopafstand van een gezellig dorpje, met een aangepast bed en twee begeleiders (voor dag en nacht).

 

Wat hebben ze genoten van het onvergetelijke weekend met elkaar: barbecueën, een workshop bonbons maken, een professionele fotoshoot en heel veel lachen. Mede mogelijk gemaakt door Fonds Kind & Handicap. Maar vooral door onvoorwaardelijke vriendschap.

 

Babette (600 x 400 px) (5).png

Vakantie voor iedereen!

 

Bij Fonds Kind & Handicap vinden we dat deze kinderen en jongeren het verdienen om er af en toe even tussenuit te gaan. Hun leven is immers al beperkt genoeg! Daarom ondersteunt Fonds Kind & Handicap van harte de aanvragen voor aangepaste vakanties en dagjes uit. En zoals je op de foto's ziet genieten de kinderen hier volop van! 

 

image.png

 

Fonds Kind & Handicap maakt dromen waar! Dankzij onze donateurs maken wij het mogelijk dat de kinderen met een beperking ook op vakantie kunnen, even er tussenuit om onbezorgd te genieten. Dat doen we door hen te helpen met een financiele bijdrage van aangepaste vakanties of voor een dagje uit. Ook organiseren we zelf  jaarlijks de Fonds Kind & Handicap Familiedag, een compleet verzorgde dag speciaal voor 150 kinderen die een handicap hebben of chronisch ziek zijn, samen met hun ouders, broertjes en zusjes én een strandsportdag voor tieners. Gun jij deze kinderen ook wat geluk? Help ons dan om dit mogelijk te maken en word donateur! 

Deel dit artikel: