close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

"We zijn er stil van."

 

Deze knappe jongedame kan straks heerlijk met haar familie op stap. En daar heeft ze ontzettend veel zin in!

 

Frederique is 12 jaar en heeft een meervoudige beperking. Er is nog geen diagnose, maar de kinderneuroloog van Amsterdam UMC heeft het een benaming gegeven: spinocerebellair-syndroom. Hiernaast is zij bekend bij Visio vanwege haar zeer slechte visus.

 

Vanwege deze beperkingen is Frederique valgevaarlijk en heeft zij altijd begeleiding nodig. Wanneer zij buitenshuis is, moet de rolstoel mee. En vaak ook de rollator. Deze nieuwe rolstoelbus geeft haar nu de vrijheid om zich vrij te kunnen verplaatsen, iets dat we Frederique van harte gunnen.

 

De rolstoelbus is aangeschaft mede dankzij een bijdrage van Fonds Kind & Handicap. Wij zijn ontzettend blij dat wij een bijdrage konden leveren aan de aanschaf van deze rolstoelbus. Frederique kan met haar familie nu onbezorgd op pad. En zeg nou zelf, is het geen fantastisch mooie bus?

 

 

 

Frederique reg.afb. 480 x 600.png

"Het is van groot belang dat Frederique zich kan identificeren met haar leeftijdsgenootjes."

 

Haar moeder vertelt: “Een bezoek aan bijvoorbeeld een specialist van Frederique houdt in dat de rolstoel uit de auto getild moet worden en na het bezoek weer in de auto getild wordt. Op het moment dat wij op visite gaan dan moeten wij de keuze maken; rolstoel of rollator mee? Beiden past niet in onze huidige auto. Dit beperkt Frederique in haar doen en laten op het te bezoeken adres. Hiernaast houdt Frederique erg van fietsen op haar driewielfiets, dit geeft haar het gevoel van vrijheid. Als wij bij opa en oma op de camping op visite gaan, moet er ook een aanhangwagen mee om deze fiets te vervoeren. Het is voor ons van groot belang dat Frederique zich kan identificeren met haar leeftijdsgenootjes en ook deel kan nemen aan deze maatschappij. We zijn er stil van….. wat een gulle gift, heel erg bedankt.”

 

 

Fonds Kind & Handicap maakt het leven aangenamer.

 

Je vrij kunnen verplaatsen is een heel wezenlijk onderdeel van ons leven.

Niet alleen naar plekken waar je graag wilt zijn, naar school of naar je werk, maar ook om je kinderen wat makkelijker

te kunnen vervoeren naar school, vriendjes, artsen, ziekenhuizen, revalidatie etc.

Voor gehandicapte kinderen en hun ouders is die vrijheid en mogelijkheid er lang niet altijd.

Hun aanvragen voor aangepast vervoer worden regelmatig afgewezen: omdat instanties langs elkaar heen werken,

omdat er bezuinigd wordt, of omdat ze net niet aan alle nieuwe regeltjes voldoen.

Wij steunen ook in deze situaties.

 

Als laatste vangnet.

Samen met onze donateurs geven we kinderen en hun ouders de vrijheid terug die ze zo hard nodig hebben. Hun leven is vaak al ingewikkeld genoeg. Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. Zij zien dankzij onze steun hun kind weer een stap vooruit maken in hun ontwikkeling en kunnen hem of haar

een stukje vrijheid teruggeven.

 

Geef jij deze kinderen een stukje vrijheid terug?

 

Deel dit artikel: