close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Doneren

Wat fantastisch dat je overweegt om kinderen met een handicap of chronische ziekte te helpen! Samen geven we deze kinderen een eerlijke kans, zodat ze mee kunnen doen en hun dromen waar kunnen maken.

Ja, ik help graag mee!

 


Wij begrijpen dat je graag wilt weten waar jouw bijdrage precies naartoe gaat. Daarom geven we je graag wat toelichting en voorbeelden van ons werk, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Onze werkzaamheden rusten op drie pijlers: directe hulp, wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Jouw bijdrage zal ten goede komen aan één of meerdere van deze drie pijlers. Zo ondersteunen we niet alleen de kinderen die direct hulp nodig hebben, maar proberen we ook het aantal nieuwe en bestaande handicaps te verminderen.

Directe hulp aan individuele kinderen en aan organisaties ten behoeve van kinderen met een beperking of chronische ziekte kan op verschillende manieren plaatsvinden. Denk aan het mogelijk maken van een aangepaste buitenruimte met speeltoestellen voor een medisch kinderdagverblijf of aangepast vervoer zoals een rolstoelbus of een duofiets.

Steun aan wetenschappelijk onderzoek is gericht op het vinden van nieuwe behandelmethoden. Wetenschappelijk onderzoek duurt vaak lang en is erg kostbaar. Maar door onderzoek mogelijk te maken naar chronische ziektes en handicaps ontstaan wel belangrijke nieuwe inzichten of zelfs genezingswijzen. Fonds Kind & Handicap steunt daarom onder andere onderzoek naar het Prader-Willi Syndroom en de ziekte van Kawasaki.

Niet iedere handicap of chronische ziekte is aangeboren. Met behulp van voorlichting voorkomen we dat kinderen een handicap of chronische ziekte oplopen, die hen voor de rest van hun leven tekent. Hierbij kun je denken aan het voorkomen van tekenbeten bij kinderen, welke onder meer de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken.

Laat ze meedoen!

Bekijk hier onze projecten en bepaal zelf waar jouw steun naartoe gaat.

Bekijk onze projecten!