close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Kwetsbare kinderen komen tot bloei met uw nalatenschap.

Met een nalatenschap aan Fonds Kind & Handicap helpt u mee om kinderen met een handicap of chronische ziekte een eerlijke kans te geven. Zij dromen van een beetje geluk, van mee te kunnen doen, erbij te horen. Met uw nalatenschap maakt u het verschil.

Hoe kunt u nalaten aan Fonds Kind & Handicap?

U kunt op een aantal manieren nalaten aan Fonds Kind & Handicap. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Fonds Kind & Handicap als (mede)erfgenaam in uw testament op te nemen, dit heet erfstelling. Na aftrek van legaten en kosten krijgt iedere erfgenaam zijn deel van de nalatenschap.

Een andere mogelijkheid is een legaat. Dat is een bepaald bedrag, een percentage van de nalatenschap of een goed (zoals een schilderij of een huis) dat u aan Fonds Kind & Handicap nalaat en dat u specifiek laat omschrijven in uw testament.


U kunt ook op geheel andere wijze nalaten. Bijvoorbeeld door in plaats van bloemen op een uitvaart een donatie voor Fonds Kind & Handicap te vragen.

Uitvaart collecte starten

Fonds op Naam

Een Fonds op Naam kan gezien worden als nalaten met een gerichte opdracht, om een bepaald doel of project van Fonds Kind & Handicap te steunen waar uw hart naar uitgaat. U kunt een Fonds op Naam oprichten bij leven, bijvoorbeeld ter nagedachtenis aan een familielid, of u kunt het opnemen in uw testament. Ook een combinatie is mogelijk. U bepaalt zelf de naam van het fonds. Een Fonds op Naam instellen binnen Fonds Kind & Handicap kan vanaf €50.000. Als u besluit om via uw testament een Fonds op Naam op te richten, dan komen wij graag met u in contact om te bespreken wat uw wensen zijn en om samen de regels van het fonds vast te stellen.

Vrijgesteld van erfbelasting

Fonds Kind & Handicap heeft een ANBI-status en is vrijgesteld van erfbelasting. Over uw nalatenschap wordt dus niets afgedragen aan de belastingdienst. Zo komt alles volledig ten goede aan gehandicapte en chronisch zieke kinderen. Fonds Kind & Handicap is een erkend goed doel door toezichthouder Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), zo weet u dat uw geld goed besteed wordt.

Voor nu en later

Nalaten aan Fonds Kind & Handicap is een liefdevol gebaar om na overlijden een toekomst mogelijk te maken voor kwetsbare kinderen. 

 

Er komt veel kijken bij het regelen van een nalatenschap. In onze brochure Nalaten leest u meer over belastingvrij nalaten en hoe u ons daarin kunt steunen. Vraag met onderstaand contactformulier vrijblijvend onze gratis brochure aan. Of bel ons op 070 3512784.

 

Uw nalatenschap is in goede handen

Wij zijn een CBF erkend goed doel. Uw nalatenschap is bij ons dus in goede handen.

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Wij staan u graag persoonlijk te woord. Heeft u vragen of overweegt u Fonds Kind & Handicap in uw testament op te nemen?

Neem dan - geheel vrijblijvend- contact op met onze adviseur mr. Regina van Rijckevorsel

via nalaten@fondskindenhandicap.nl of via 070 3512784.

Contact

Wilt u in contact komen of heeft u vragen? Vul het contactformulier in

Please wait...
contact-image.png