close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2020

"Eindelijk met ons eigen vervoer"

 

We ontvingen een prachtige foto van Ties met een dankbare reactie van zijn vader. Het gezin heeft, dankzij de donateurs van Fonds Kind & Handicap, een rolstoelbus aan kunnen schaffen. Hiermee kan het gezin niet alleen samen op pad voor de gezellige uitjes. Ook kan Ties nu naar de noodzakelijke therapieen en behandelingen zonder gebruik te hoeven maken van de taxi of het OV.

Ties in rolstoelbus met zijn moeder

Ties heeft de ziekte Ehlers Danlos, een erfelijke aandoening waarbij het bindweefsel ongewoon rekbaar en meegevend is. Hierdoor ondervindt Ties veel pijnklachten, vermoeidheid en beperkingen. Dit alles belemmert hem fors in zijn dagelijkse functioneren. Ties zit nu in 3 HAVO, maar volgt het grootste gedeelte van de lessen vanuit huis. Hij krijgt een aangepast lesprogramma en extra begeleiding.

Sinds 1,5 jaar maakt Ties gebruik van een rolstoel met electrische ondersteuning. Hiermee heeft Ties een stuk zelfstandigheid teruggekregen en is zijn leefwereld weer wat vergroot. Speciaal voor de rolstoel hebben de ouders van Ties 2 jaar geleden een grotere auto aangeschaft. Maar de rolstoel is best zwaar en door het in en uit de auto tillen kregen de ouders van Ties rugklachten.

Omdat de lichamelijke gezondheid van Ties achteruit gaat krijgt hij binnenkort een aantal aanpassingen aan de rolstoel. Hierdoor zal de rolstoel niet alleen zwaarder worden, maar ook niet meer in de auto passen en is een ander vervoermiddel nodig. Het is belangrijk dat kinderen als Ties zoveel mogelijk vrijheid behouden; hun leven is al beperkt genoeg door hun ziekte! 

 

Fonds Kind & Handicap deed daarom een bijdrage, zodat het gezin de bus kon aanschaffen. Zowel Ties als zijn ouders en zus zijn enorm blij met de rolstoelbus en genieten er elke dag van!

Beste donateurs van Fonds Kind & Handicap,

 

We hebben de rolstoelbus nu een aantal weken in ons bezit en we zijn er heel erg blij mee! Om samen met het hele gezin weg te gaan is geweldig, hoewel dat in deze tijd door de corona natuurlijk nog op een laag pitje staat. Heel positief is dat we nu met de bus naar de diverse therapieën van Ties kunnen gaan. Vooral in deze tijd is dit fijn: Ties hoeft niet in vreemde auto’s en wordt zo minder blootgesteld aan virussen. En dat is meer dan fijn: hij heeft toch een verminderde weerstand... Daarom stemt jullie bijdrage ons extra dankbaar!

 

Veel groeten van ons allemaal,

 

Familie van H. uit Weert

 

 

Fonds Kind & Handicap maakt het leven iets aangenamer

 

We krijgen vaker dankbare reacties van ouders en/of kinderen die bij Fonds Kind & Handicap een aanvraag hebben ingediend. Vaak zijn zij ten einde raad, omdat ze overal waar ze aankloppen een afwijzing ontvangen. Terwijl ze een aanvraag niet indienen voor de lol, of voor de luxe. Vaak is het nodig om het leven van het kind leefbaarder en aangenamer te maken. Het verhaal van Ties en de reactie van zijn vader laat zien dat het werk van Fonds Kind & Handicap nog steeds hard nodig is!

 

Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. Zij zien dankzij onze steun hun kind weer een stap vooruit maken in hun ontwikkeling en kunnen hem of haar een stukje vrijheid teruggeven.

 

Geef jij deze kinderen een stukje vrijheid terug?

 

Deel dit artikel: