close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

Meer vrijheid met een rolstoelbus

 

Chadi (11 jaar) heeft het syndroom van West. Chadi lijdt daardoor aan een ernstige vorm van epilepsie en is meervoudig gehandicapt. Sinds zijn geboorte is hij nauwelijks ontwikkeld. Hij kan niet praten of lopen, noch maakt hij gebruik van zijn grove of fijne motoriek. Dagelijks wordt Chadi in en uit bed gehaald door middel van een tillift. Hij is 24/7 volledig afhankelijk van zijn ouders.

 

Door deze aandoening is hij volkomen rolstoelafhankelijk. Het wordt steeds moeilijker met Chadi naar ziekenhuisafspraken te gaan, omdat hij groter en zwaarder wordt. Een grotere rolstoel zal binnen afzienbare tijd moeten komen. Door de rolstoelbus kan het gezin  een zo normaal mogelijk gezinsleven gaan leiden. Een gezamenlijk gezinsuitje is nu ook mogelijk en zal het gezin heel goed doen. 

 

Bedankt

 

Donateurs bedankt:

"Namens het hele gezin danken wij hartelijk voor de donatie. Wij kunnen ons geluk niet op en genieten nu volop van de vrijheid en family quality time."

Chadi reg. afbeelding  (600 x 400 px).png

 

Chadi

 

Chadi kan nu heerlijk samen met zijn familie op stap! Iets dat wij hen van harte gunnen. Wij wensen de familie veel veilige kilometers toe!

 

 

Fonds Kind & Handicap maakt het leven wat aangenamer

 

We krijgen vaker dankbare reacties van ouders en/of kinderen die bij Fonds Kind & Handicap een aanvraag hebben ingediend. Vaak zijn zij ten einde raad, omdat ze overal waar ze aankloppen een afwijzing ontvangen. Terwijl ze een aanvraag niet indienen voor de lol, of voor de luxe. Vaak is het nodig om het leven van het kind leefbaarder en aangenamer te maken. 

 

Je vrij kunnen verplaatsen is een heel wezenlijk onderdeel van ons leven. Voor gehandicapte kinderen en hun ouders is die vrijheid en mogelijkheid er lang niet altijd. Hun aanvragen voor aangepast vervoer worden regelmatig afgewezen: omdat instanties langs elkaar heen werken, omdat er bezuinigd wordt, of omdat ze net niet aan alle nieuwe regeltjes voldoen. Wij steunen ook in deze situaties.

 

Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. Zij zien dankzij onze steun hun kind weer een stap vooruit maken in hun ontwikkeling en kunnen hem of haar een stukje vrijheid teruggeven.

Geef jij deze kinderen een stukje vrijheid terug?

 

Deel dit artikel: