close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Voorlichting ยท 2024
Meisje in het gras met teek

Het is weer voorjaar en dan trekken we er met zijn alleen weer op uit. Lekker naar buiten, de natuur in. Wandelen, spelen in het gras, jong en oud genieten er van. Maar in het voorjaar, als het weer wat warmer wordt, worden ook de teken actief. 

 

Elk jaar worden in ons land ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 25.000 mensen krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Daarvan houden 1.000 tot 2.500 mensen langdurig klachten, er zijn mensen die belanden zelfs in een rolstoel. Kinderen lopen meer risico. Om die reden zet Fonds Kind & Handicap zich in om de ziekte van Lyme te voorkomen.

 

 

 

 

Teken komen niet alleen in natuurgebieden als bos, heide en duinen voor: ook dichtbij huis zoals in parken, groenstroken, langs de slootkant en zelfs in onze eigen tuin wemelt het van de teken. Het is dus heel erg belangrijk dat je goed voorbereid naar buiten gaat en een controle doet op teken als je buiten in het groen bent geweest.  


 

Op onze voorlichtingspagina kun je alles lezen over teken, tips, om tekenbeten te voorkomen en meer informatie over de ziekte van Lyme. Er is een speciale kidspagina om kinderen ook bewust te maken van deze akelige spinnetjes. 

 

Ben je toch gebeten door een teek, dan kun je deze verwijderen met een tekenkaart van Fonds Kind & Handicap. Je kunt de tekenkaart opvragen via onze website.

Deel dit artikel: