close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2020

Vrolijke projecties op de keukentafel

Tijdens de Familiedag van Fonds Kind & Handicap in september 2019 reikten we een cheque uit aan het Logeerhuis in Monster (onderdeel van het Westerhonk van 's Heerenloo). De cheque was bestemd om een Tovertafel aan te kunnen schaffen. Onlangs is deze in gebruik genomen en de logees genieten volop!

 

Het Logeerhuis op Het Westerhonk te Monster is er voor ernstig meervoudig beperkte kinderen. Het Logeerhuis deed een aanvraag bij Fonds Kind & Handicap voor een Tovertafel. Het is een interactief spel dat voor ieder kind (en volwassene) leuk is om te doen, welk niveau je ook hebt. Omdat in het Logeerhuis zoveel verschillende kinderen komen, biedt de Tovertafel een leuke afwisseling, geschikt voor iedere logee. Als er met de Tovertafel wordt gespeeld is iedereen vaak enthousiast. Want het spel is grappig en roept plezierige emoties op. Voor de logees is dit een mooie manier van samenzijn. Passend bij wat zij kunnen en leuk vinden.

Kleurenbubbels, Bellenblaas en Zandstrand. Drie kleurrijke digitale spellen, speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking om hen te activeren en stimuleren. Zo worden spelers onder meer uitgedaagd om een projectie op de tafel te volgen en met de hand aan te tikken. Maar ook om samen te werken en elkaar aan te moedigen. Het zijn vooral de contactmomenten tussen cliënten, hun begeleiders en familieleden die het spel zo bijzonder maken. Zowel in de groep, als in 1-op1-contact.

 

Tovertafel Logeerhuis aan tafel.jpg

Innovatie dankzij Fonds Kind & Handicap

 

De zorgbegeleiders Irene en Wilma vertellen over de meerwaarde van de Tovertafel : "De tovertafel is een echte aanwinst. Het is superleuk om met onze bewoners de verschillende spellen te doen. Wat je ziet is dat ze tijdens het spelen, maar ook daarna meer energie hebben dan anders. En vrolijker zijn. We zijn heel blij dat het gelukt is om deze innovatie aan te kunnen schaffen. Dankzij de steun van Fonds Kind & Handicap. Waarvoor heel hartelijk dank!"

 

tovertafel logeerhuis handen.jpg

Deel dit artikel: