close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

Sporten met vriendjes dankzij FrameRunners

 

Wat een plezier beleven de kinderen en jongeren aan de FrameRunners! Een FrameRunner is een speciale fiets met drie wielen, zonder pedalen en met een borststeun. Met deze sportieve loopfietsen kunnen kinderen met een lichamelijke beperking vaak zonder hulp lopen en rennen.

 

Atletiekvereniging Olympus‘70 uit Naaldwijk is in het najaar van 2020 gestart met FrameRunner trainingen. Dat de loopfietsen voorzien in een behoefte is duidelijk. Er ontstond namelijk al snel een wachtlijst voor de FrameRunningtraining bij Atletiekvereniging Olympus ’70. 

 

 

Racerunner 600 x 338 reg. afbeelding.png

 

WOS 450 x 600 reg..png

Geen kind aan de zijlijn!

Het initiatief van Olympus ’70 is destijds met zoveel enthousiasme ontvangen, dat er een tekort aan FrameRunners was. Daardoor konden sommige kinderen niet meedoen.

 

Fonds Kind & Handicap had al twee FrameRunners gedoneerd. Maar natuurlijk gunnen wij ieder kind de mogelijkheid om mee te doen en steunen we het initiatief van de atletiekvereniging van harte! Want wat is er leuker dan met je vriendjes en vriendinnetjes samen te kunnen sporten bij een echte sportclub!

 

Om dit te kunnen bekostigen organiseerden wij een wandelactie om geld in te zamelen voor deze loopfietsen. Het resultaat: twee nieuwe FrameRunners! Dankzij alle wandelaars, donateurs en aanmoedigers hebben we nu extra veel kinderen blij kunnen maken!

 

Vrijheid en plezier

FrameRunners (voorheen genoemd RaceRunners) winnen de laatste jaren aan populariteit bij sportverenigingen. Het leuke van een FrameRunner is dat de kinderen er een behoorlijke snelheid mee kunnen ontwikkelen. Vaak is dat een sensatie die de kinderen nog niet eerder zelfstandig hebben ervaren. De FrameRunner geeft ze enorm veel vrijheid en plezier, wat duidelijk te zien is bij de kinderen van Olympus! 

 

De FrameRunner is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor kinderen met een lichamelijke beperking, zoals cerebrale parese of spina bifida. Zij zijn in het dagelijks leven vaak afhankelijk van een rollator of rolstoel voor hun mobiliteit. Met de handige loopfiets kunnen zij zich nu ook voortbewegen door te open of zelfs te rennen. Voor deze groep kinderen is het soms één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen! 

 

Help mee om meer mogelijk te maken

 

Deel dit artikel: