close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2023

Partnership met Ilonka Elmont Foundation

De samenwerking met de Ilonka Elmont Foundation heeft in Suriname al geresulteerd in mooie projecten binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs. 

 

Zo is o.a. het project Special Heroes Suriname ontstaan. Er wordt jaarlijks een aantal sportdagen georganiseerd. Sport is natuurlijk leerzaam, leuk en gezond. Maar de projecten dragen ook bij aan de zichtbaarheid en erkenning van deze doelgroep in de samenleving. Deze positieve verandering is goed merkbaar, mede dankzij de aandacht van de pers voor deze projecten.

 

Het gevolg is dat kinderen en jongeren met een beperking steeds meer worden gezien! 

Sportdag Suriname

Special heroes

Special Heroes Suriname is een landelijk stimuleringsprogramma gericht op het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs in zeer nauwe samenwerking met  sportverenigingen en kunst- en cultuurinstellingen. Samen met Fonds Kind & Handicap geeft Special Heroes Suriname een enorme impuls aan de vrijetijdsparticipatie voor kinderen en jongeren met een beperking. De trainers en docenten zijn gecertificeerd en hebben hierdoor de juiste tools in handen hoe om te gaan met kinderen met een beperking.

Plezier van de kinderen staat voorop

Door sportdagen te organiseren waarbij verschillende soorten sporten en spelletjes worden aangeboden krijgen de kinderen niet alleen de kans om kennis te maken met verschillende sporten en spelletjes maar ook om ze te laten ervaren welke sporten en spelletjes zij het leukst vinden om aan mee te doen. Het plezier van kinderen staat tijdens deze sportdagen voorop. 

Het werd tijd

Voor de eerste sportdag van dit kalenderjaar, 2023, werden de VSO/SO Welgedacht C en SO Lelydorp uitgekozen. Deze scholen waren in 2019 voor het laatst uitgenodigd, het werd dus de hoogste tijd. De sportdag werd in het sportcomplex van de Lelydorp Sport Bond gehouden. Een goed verzorgd complex met mooie velden en goede voorzieningen. De ochtend verliep goed. Op de locatie aangekomen hebben de vrijwilligers het veld uitgezet. Dit keer was er gekozen voor voetballen, touwtrekken, estafette, steltenlopen en waterspelletjes.

Onder de indruk

De vrijwilligers hebben de spellen interessant weten te houden door nu en dan achteruit te rennen bij de estafette of juist estafette te doen bij het water-doorgeef spel. Dat hield de lol er goed in bij de kinderen en de leerkrachten. Er waren drie thaiboks kampioenen aanwezig. Donegi Abena, die onlangs Glory light heavyweight wereldkampioen is geworden en Domelzo Schet, Pan-Amerikaans kampioen en natuurlijk Ilonka zelf, die 7-voudig wereldkampioen is.

De kinderen waren erg onder de indruk van de titelbelt die Donegi bij zich had.

Op naar de volgende sportdag

Het was weer een hele geslaagde dag en iedereen heeft genoten. Ook de leerkrachten! Die hebben zich van hun beste kant laten zien. De participatie van de kinderen was geweldig en ze hebben zich flink kunnen uit leven. Op naar de volgende sportdag!!

IEF (600 x 400 px) (7).png

Alle deelnemers worden bedankt voor de prachtige dag, coaches en begeleiders voor hun inzet. 

Deel dit artikel: