close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Samen laten we gehandicapte kinderen weer meedoen 

Met veel liefde zetten wij ons keer op keer in voor kinderen met een handicap of chronische ziekte. Zonder jou zijn we echter nergens. Gaat jouw hart ook uit naar deze kinderen en gun jij hen een eerlijke kans? Help dan mee!

Je kunt Fonds Kind & Handicap op verschillende manieren steunen: van een directe financiële bijdrage, jezelf laten sponsoren bij bijvoorbeeld een sponsorloop, tot aan het starten van een eigen actie. Iedereen kan een bijdrage leveren op zijn eigen manier.

Ons werk berust op drie pijlers: 'directe hulp', 'steun aan wetenschappelijk onderzoek' en 'voorlichting'. Zo helpen we niet alleen kinderen en organisaties die acuut hulp nodig hebben, maar steunen we ook initiatieven om ziektes en handicaps in de toekomst te voorkomen, te verminderen of zelfs te genezen. Denk hierbij aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Kawasaki, een ontsteking van de bloedvaten bij jonge kinderen. Maar bijvoorbeeld ook aan het voorkomen van tekenbeten, welke onder meer de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken.

Fonds Kind & Handicap focust in haar directe hulp op therapeutische en medische ondersteuning, ontspanning, leren, werken, wonen, vervoer en hulpmiddelen. Dit alles met maar één doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. Samen geven we deze kinderen de kans om hun talenten te ontplooien wat leidt tot meer geluk en een beter toekomstperspectief.

Bekijk hieronder de verschillende manieren om een bijdrage te leveren en bepaal waar jouw donatie naartoe gaat. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Kom dan in actie voor Fonds Kind & Handicap! Bijvoorbeeld tijdens een bestaand evenement, zoals een sponsorloop, of start je eigen actie.

Kies op welke manier jij ons wilt helpen

Het verhaal van Suzanne

‘‘Langzaam begin ik mijn weg weer te vinden met mijn beperking’’

Lees meer