close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Overig Nieuws ยท 2023

Wat was het weer een geweldige Familiedag op zondag 10 september 2023. Maar liefst 150 gezinnen konden we in alle vroegte verwelkomen voor de poorten van atractiepark Duinrell; het park ging speciaal voor ons een uur eerder open. Het was een snikhete dag, maar we zagen de hele dag hele blije gezichten. Meer dan 300 kinderen genoten met hun ouders en verzorgers van een fantastisch, zonovergoten en onbezorgd dagje uit. 

 

Voor negenen arriveerden de eerste ouders en kinderen bij de entree van Duinrell. Daar werden ze ontvangen door medewerkers en vrijwilligers van Fonds Kind & Handicap. Terwijl de ouders de entreekaartjes en polsbandjes in ontvangst namen konden de kinderen even knuffelen met Rick de Kikker van Duinrell.

 

De sfeer zat er dus meteen goed in toen de gezinnen een uur eerder dan de reguliere bezoekers al het park in mochten. Zo konden ze alvast in alle rust het park verkennen en genieten van enkele attracties die eerder open waren. 

En dan... genieten maar!

 

Iedereen ging direct op zoek naar de leukste, spannendste en natste attracties. Meer dan 20 vrijwilligers bemanden tien attracties met rolstoelingangen. Alle gasten van Fonds Kind & Handicap droegen groene polsbandjes, zodat we goed konden zien wie er ‘bij ons hoorden’. Bij de rolstoelingangen kregen de gezinnen een ware VIP-behandeling, zodat de kinderen niet zo lang hoefden te wachten voor hun favoriete attractie. Gelukkig hadden de meeste andere bezoekers veel begrip voor deze ‘voorrangssituatie’.

 

De lunch was speciaal op het voor de gasten van Fonds Kind & Handicap ingerichte Horecaplein. Dankzij de inzet van een eetkraam en een speciaal ingericht drankjesplatform kon iedereen vlot eten bestellen en een koel drankje krijgen. Het werd een heerlijke picknick, buiten op het gras, waar iedereen een stukje schaduw probeerde te zoeken. Sommige gezinnen gingen daarom ook liever in de voor ons ingerichte tent zitten.

 

Tijdens de lunch konden alle kinderen nog een goodiebag halen. Dat leverde heel blije gezichten op. Er was een gifgroene knuffelkikker en de bellenblaas werd door veel kinderen al direct in gebruik genomen. Dat leverde mooie taferelen op.

Na de lunch was de Familiedag voorbij, maar wie dat wilde kon nog tot sluitingstijd in het park blijven om te genieten van de attracties.

 

Familiedag verhalen (600 x 400 px) (28).png

 

Deze dag is mogelijk gemaakt door Hoogvliet Supermarkt Teselseplein, Kinderfonds van Dusseldorp, Re-Sell Kringloopwinkel, Stichting Jongeren Belangen, onze vaste donateurs en betrokken anderen. En natuurlijk onze enthousiaste vrijwilligers. Heel, heel veel dank daarvoor! 

Volgend jaar hopen we weer zo'n geweldige dag mogelijk te kunnen maken. Wij zien er naar uit!

Team Fonds Kind & Handicap

Na afloop spraken we met een aantal gezinnen en vrijwilligers over hun ervaringen. En daaruit kwam in elk geval naar voren dat ze hopen dat we deze traditie (het was alweer de vijfde keer) voortzetten. Want over één ding zijn we het allemaal eens: de Familiedag is een feestje!

Lees hier de verhalen!

Deel dit artikel: