close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2022

Strandsportdag 's-Gravenzande!

 

Wat hebben we 28 mei een plezier beleefd op de Fonds Kind en Handicap strandsportdag.

 

Fonds Kind & Handicap maakte op zaterdag 28 mei 2022 in samenwerking met Stichting Avavieren een strandsportdag mogelijk voor 15 tieners van 12 tot en met 18 jaar, voor wie een dagje strand(sporten) vanwege hun lichamelijke beperking niet vanzelfsprekend is. Broertjes, zusjes en hun ouders waren natuurlijk ook van harte welkom om mee te doen!

 

De organisatie van de activiteiten was in handen van Stichting Avavieren.Tijdens deze dag werd een sportcircuit opgesteld in- en rondom de groepsruimte van Stichting Avavieren en op het strand van ’s-Gravenzande op loop- en rolafstand van het park. 

 

Na de ontvangst in de groepsruimte gingen we op pad naar het strand: lopend, met rolstoel,strandrups, duofiets en rolstoelbuggys. 

 

Eenmaal op het strand was er voor elk wat wils: een strandrit met de strandrups of in een van de elektrische strandrolstoelen, blokarten (d.i. zeilen op het strand met tandem- en duo karts) of powerkiten (d.i. vliegeren vanaf het strand).

 

Er was werkelijk aan alles gedacht. Een rolstoeltoegankelijke mat ten behoeve van de toegankelijkheid van het strand bijvoorbeeld. En een eigen ruimte met rolstoeltoegankelijke wc's. Ook dat was ontzettend fijn!

 

In de middag begaven we ons weer naar de groepsruimte, waar we op het terras in de zon de lunch konden gebruiken. Daarna werd er aan boogschieten gedaan. We sloten af met een optreden van Kabaal, een medaille uitreiking (iedereen heeft gewonnen) en een afscheidspolonaise.

 

Een dag om niet te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Met dank Hans en Elly Prins van Stichting Avavieren voor de toporganisatie. Met dank aan de vele vrijwilligers voor de hulp. Dank aan onze sponsors Simosupport, Rijk Zwaan, RotaryWestland (sponsoring lunch), Podobrace, Fysio Sophie Stam, Maatschap Buitelaar en 4evergreen en anderen. Dank aan allen die deze prachtige dag mogelijk hebben gemaakt.

 

 

 

Strandsportdag regulier  (600 x 400 px) (14).pngsponsors (600 x 400 px) (8).png

 

Wil jij ons ook helpen om een fantastische dag mogelijk te maken voor kinderen en jongeren met een beperking? 


Deel dit artikel: