close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2022

 

Wat was het weer een geweldige Familiedag op zondag 11 september 2022. Maar liefst 150 gezinnen konden we in alle vroegte verwelkomen voor de poorten van atractiepark Duinrell; het park ging speciaal voor ons een uur eerder open. Het was onverwacht prachtig weer, en we zagen de hele dag blije gezichten. Meer dan 300 kinderen genoten met hun ouders en verzorgers van een fantastisch, zonovergoten en onbezorgd dagje uit. 

 

Voor negenen arriveerden de eerste ouders en kinderen bij de entree van Duinrell. Daar werden ze ontvangen door medewerkers en vrijwilligers van Fonds Kind & Handicap. Terwijl de ouders de entreekaartjes en polsbandjes in ontvangst namen konden de kinderen even knuffelen met Rick de Kikker van Duinrell.

 

De sfeer zat er dus meteen goed in toen de gezinnen een uur eerder dan de reguliere bezoekers al het park in mochten. Zo konden ze alvast in alle rust het park verkennen en genieten van enkele attracties die eerder open waren. 

En dan... genieten maar!

 

Iedereen ging direct op zoek naar de leukste, spannendste en natste attracties. Meer dan 20 vrijwilligers bemanden negen attracties met rolstoelingangen. Alle gasten van Fonds Kind & Handicap droegen groene polsbandjes, zodat we goed konden zien wie er ‘bij ons hoorden’. Bij de rolstoelingangen kregen de gezinnen een ware VIP-behandeling, zodat de kinderen niet zo lang hoefden te wachten voor hun favoriete attractie. Gelukkig hadden de meeste andere bezoekers veel begrip voor deze ‘voorrangssituatie’.

 

De lunch was op het speciaal voor de gasten van Fonds Kind & Handicap ingerichte Horecaplein. Dankzij de inzet van twee eetkramen en een speciaal ingericht drankjesplatform kon iedereen vlot eten bestellen en een drankje krijgen. Het was onvoorstelbaar dat het de hele week regende, maar de zon gigantisch haar best voor ons deed. Het werd dan ook een heerlijke picknick, buiten op het gras. Dat leverde mooie plaatjes op: al die kinderen en hun ouders op picknickbanken en in rolstoelen op het groene zonovergoten gras. 

 

Tijdens de lunch konden alle kinderen nog een goodiebag halen. Dat leverde heel blije gezichten op. Er was een grote zachte berenknuffel met hoodie en de bellenblaas werd door veel kinderen al direct in gebruik genomen. Dat leverde mooie taferelen op.

Na de lunch was de Familiedag voorbij, maar wie dat wilde kon nog tot sluitingstijd in hetpark blijven om te genieten van de attracties.

 

 

 

DR  2022 regulier (600 x 400 px) (4).png

 

Dank aan iedereen die deze prachtige dag heeft mogelijk gemaakt: sponsors, vrijwilligers en gasten. Volgend jaar hopen we weer zo'n geweldige dag mogelijk te kunnen maken. Wij zien er naar uit!

Team Fonds Kind & Handicap

Na afloop spraken we met vijf gezinnen over hun ervaringen. En daaruit kwam in elk geval naar voren dat ze hopen dat we deze traditie (het was alweer de vierde keer) voortzetten. Want over één ding zijn ze het allemaal eens: de Familiedag is een feestje!

Lees hier de verhalen!

Deel dit artikel: