close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

Fonds Kind & Handicap doneert RaceRunners

 

Atletiekvereniging Olympus ‘70 uit Naaldwijk is in het najaar van 2020 gestart met RaceRunner trainingen. RaceRunners zijn een soort loopfietsen waarmee ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen sporten. Omdat de RaceRunners zoveel bijdragen aan het welzijn van gehandicapte kinderen, besloot Fonds Kind & Handicap de atletiekverenging te helpen en 2 RaceRunners te doneren.  

Meisje op de RaceRunner

Jongen en meisje zijn aan het RaceRunnen

 

RaceRunners winnen de laatste jaren aan populariteit bij sportverenigingen. Het zijn driewielige loopframes zonder pedalen en met een borststeun en stuur. De RaceRunner is uitermate geschikt voor kinderen met een lichamelijke beperking, zoals cerebrale parese of spina bifida. Zij zijn in het dagelijks leven vaak afhankelijk van een rollator of rolstoel voor hun mobiliteit. Met de handige loopfiets kunnen zij zich nu ook voortbewegen door te lopen of zelfs te rennen. Voor deze groep kinderen is het soms één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen! 

 

RaceRunning wordt dan ook steeds populairder bij de para-atletieksport. De atleet loopt of rent verschillende afstanden op de atletiekbaan. De handige loopfiets wordt dus gebruikt als sporthulpmiddel, net zoals een sportrolstoel of een ligfiets.

 

Het leuke van een RaceRunner is dat de kinderen er een behoorlijke snelheid mee kunnen ontwikkelen. Vaak is dat een sensatie die de kinderen nog niet eerder zelfstandig hebben ervaren. De RaceRunner geeft ze enorm veel vrijheid en plezier, wat duidelijk te zien is bij de kinderen van Olympus! 

 

Up date 24 maart 2021

Het initiatief van Olympus ’70 is met zoveel enthousiasme ontvangen, dat er nu al een tekort aan RaceRunners is. Daardoor kunnen sommige kinderen niet mee doen. Daarom heeft Olympus ‘70 een verzoek bij Fonds Kind & Handicap ingediend om nog een aantal RaceRunners aan te schaffen. Natuurlijk gunnen wij ieder kind de mogelijkheid om mee te doen en steunen we dit initiatief van harte! Om dit te kunnen bekostigen organiseren we tussen 9 en 15 april een wandelactie om geld in de zamelen voor deze loopfietsen. Doe je mee? Kijk gauw op onze website van Digicollect hoe het werkt!  

 

wandel voor fonds kind en handicap en zamel geld in


Deel dit artikel: