close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp · 2021

Fonds Kind & Handicap doneert RaceRunners

 

Atletiekvereniging Olympus ‘070 uit Naaldwijk is in het najaar van 2020 gestart met RaceRunner trainingen. RaceRunners zijn een soort loopfietsen waarmee ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen sporten. Omdat de RaceRunners zoveel bijdragen aan het welzijn van gehandicapte kinderen, besloot Fonds Kind & Handicap de atletiekverenging te helpen en 2 RaceRunners te doneren.  

Meisje op de RaceRunner

Jongen en meisje zijn aan het RaceRunnen

 

RaceRunners winnen de laatste jaren aan populariteit bij sportverenigingen. Het zijn driewielige loopframes zonder pedalen en met een borststeun en stuur. De RaceRunner is uitermate geschikt voor kinderen met een lichamelijke beperking, zoals cerebrale parese of spina bifida. Zij zijn in het dagelijks leven vaak afhankelijk van een rollator of rolstoel voor hun mobiliteit. Met de handige loopfiets kunnen zij zich nu ook voortbewegen door te lopen of zelfs te rennen. Voor deze groep kinderen is het soms één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen! 

 

RaceRunning wordt dan ook steeds populairder bij de para-atletieksport. De atleet loopt of rent verschillende afstanden op de atletiekbaan. De handige loopfiets wordt dus gebruikt als sporthulpmiddel, net zoals een sportrolstoel of een ligfiets.

 

Het leuke van een RaceRunner is dat de kinderen er een behoorlijke snelheid mee kunnen ontwikkelen. Vaak is dat een sensatie die de kinderen nog niet eerder zelfstandig hebben ervaren. De RaceRunner geeft ze enorm veel vrijheid en plezier, wat duidelijk te zien is bij de kinderen van Olympus! 


Deel dit artikel: