close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

Meer vrijheid met een rolstoelbus

 

Janna is 6 jaar. Tijdens de zwangerschap is door zuurstoftekort een hersenbeschadiging (cerebrale parese) ontstaan. Janna heeft hierdoor motorische problemen en is rolstoelafhankelijk. Haar ontwikkeling verloopt op alle levensgebieden vertraagd. 

Afgelopen week heeft de familie de voor Janna aangepaste  rolstoelbus mogen ophalen. Wat een feest!

 

Een bedankje van haar ouders:

" Dat de bus nu op de oprit mag staan betekent veel voor ons. Wij kunnen “gewoon” in de bus stappen en even bij opa en oma op bezoek gaan, voor onderzoek naar het ziekenhuis, naar een dierentuin/speeltuin en naar het bos om te wandelen. In plaats van stress/til gedoe of niet alles kunnen meenemen is het nu een feest om in te kunnen stappen. We durven zelfs weer te dromen om op vakantie te gaan in plaats van thuis te blijven in de vakanties.


Als gezin en vooral Janna, willen we u/jullie hartelijk bedanken voor de bijdrage!"

Bus Janna reg. afbeelding (600 x 550 px).png

 

Fonds Kind & Handicap maakt het leven wat aangenamer

 

We krijgen vaker dankbare reacties van ouders en/of kinderen die bij Fonds Kind & Handicap een aanvraag hebben ingediend. Vaak zijn zij ten einde raad, omdat ze overal waar ze aankloppen een afwijzing ontvangen. Terwijl ze een aanvraag niet indienen voor de lol, of voor de luxe. Vaak is het nodig om het leven van het kind leefbaarder en aangenamer te maken. 

 

Je vrij kunnen verplaatsen is een heel wezenlijk onderdeel van ons leven. Voor gehandicapte kinderen en hun ouders is die vrijheid en mogelijkheid er lang niet altijd. Hun aanvragen voor aangepast vervoer worden regelmatig afgewezen: omdat instanties langs elkaar heen werken, omdat er bezuinigd wordt, of omdat ze net niet aan alle nieuwe regeltjes voldoen. Wij steunen ook in deze situaties.

 

Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. Zij zien dankzij onze steun hun kind weer een stap vooruit maken in hun ontwikkeling en kunnen hem of haar een stukje vrijheid teruggeven.

Geef jij deze kinderen een stukje vrijheid terug?

 

Deel dit artikel: