close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2022

Droomwens gaat in vervulling

 

Dagbesteding Het Jongerenhonk wordt dagelijks bezocht door tien tot vijftien jongeren met een verstandelijke beperking, autisme en moeilijk-verstaanbaar-gedrag in de leeftijd 17-25 jaar. Ze komen hier om leerzame activiteiten te doen, in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Eén van die activiteiten is het inzamelen van recyclebare glazen potten en flessen. Hiermee leren ze om samen te werken, afspraken na te komen en netjes te werken. De tandem is een prachtige uitkomst voor die jongeren die (nog) niet verkeersveilig zijn. De tandem wordt ingezet om dagelijks een eindje te rijden in de omgeving. Lichaamsbeweging in de frisse buitenlucht is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Anderzijds zorgt actief bewegen wel voor alertheid en ontspanning.

 

Mede dankzij Fonds Kind & Handicap en de Samenwerkende fondsen SFIHG kon de tandem aangeschaft worden. Wij wensen het Jongerenhonk veel fietsplezier!

 

Meer over SFIHG hier.

 

Jongerenhonk (600 x 400 px).png

 

Levi en Cindy hebben een prachtige, nieuwe tandem met trap-ondersteuning in ontvangst genomen. Hun droomwens is eindelijk, na maanden van sparen en fondsenwerven, in vervulling gegaan.

Deel dit artikel: