close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2023

Droom je Thuis officieel geopend!

 

Droom je Thuis (DJT) is een succesvol wooninitiatief van ouders, met als doel jongeren met een meervoudige handicap of verstandelijke beperking een veilige omgeving aan te bieden, waar warmte en gezelligheid ervaren kunnen worden. Wonen in een kleinschalige woonvorm biedt de mogelijkheid om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid gestalte te geven. Dit initiatief werd niet alleen een lange reis, maar ook een onvergetelijk avontuur waar de initiatiefnemers en iedereen die eraan mee heeft gewerkt met recht trots op kunnen zijn. Een droom die werkelijkheid is geworden.

 

Droom je Thuis is nu officieel geopend! En wij waren er natuurlijk bij!

 

DJT  (600 x 400 px).png

Twaalf jongeren wonen sinds april van dit jaar in hun eigen appartementen in een nieuw gebouwd woon/zorggebouw in Naaldwijk en hebben hun ruimtes zelf ingericht.

 

Het is fantastisch om te zien hoe blij ze zijn met hun plek en hoe ze hier kunnen genieten. Ze lieten ons vol trots zien hoe mooi de kamers zijn geworden en hoe fijn ze daar wonen. Het is een fantastisch mooie groep jongeren zo bij elkaar.

 

Dit initiatief heeft een gemeenschap gecreëerd waarin de jongeren zich thuis kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Hier kunnen ze wonen zoals ze zijn, met ruimte voor hun individuele werkzaamheden, hobby's en vrije tijd.

 

DJT  (600 x 400 px) (6).png

Fonds Kind & Handicap heeft €25.000 bijgedragen aan de aanschaf van aangepast sportapparaten.

 

Er kan nu bijvoorbeeld gefietst worden met daarbij een scherm waar je een route kunt fietsen Met dit systeem kunnen de jongeren niet alleen genieten van het fietsen, maar ook hun favoriete routes verkennen via een interactief scherm. Dit programma omvat talloze dorpen en steden, waardoor zij kunnen fietsen in de buurt waar ze hebben gewoond.

 

Verder staat er een roeiapparaat welke ook aangepast kan worden voor jongeren in een rolstoel, hierdoor kan iedereen er gebruik van maken. En er is een loopband met extra beveiliging zodat het ook echt veilig is om erop te sporten. Maar het draait niet alleen om lichaamsbeweging; wij geloven ook sterk in het belang van ontspanning en samenzijn. Daarom hebben we een voetbaltafel geschonken. Bovendien hebben we een speciale verrassing in petto: een tovertafel die binnenkort zal worden opgehangen.

 

 

DJT  (600 x 400 px) (3).png

DJT  (600 x 400 px) (4).png

DJT  (600 x 400 px) (5).png

 

Onze bijdrage was mogelijk vanwege een gift uit een nalatenschap. We zijn ontzettend dankbaar dat wij hierdoor konden meehelpen deze droom werkelijkheid te maken. Samen creëren we zo niet alleen een plek waar jongeren zich thuis voelen, maar ook een plek waar ze kunnen groeien, bloeien en deelnemen aan het leven op hun eigen unieke manier.

 

Wij kijken uit naar alle avonturen die nog komen gaan!

 

Deel dit artikel: