close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp · 2021

Jonge bewoners De Hooiberg voelen zich al helemaal thuis!

 

Als ouders wil je je kind voorbereiden op een zelfstandig en gelukkig leven. Een eigen woning, leuk werk en eventueel een eigen gezin.
Voor ouders van een kind met een beperking is dat niet zo vanzelfsprekend. Maar ook zij willen hun kinderen een passende woonvorm bieden, waar zij zich veilig en vertrouwd voelen.

 

Stichting De Hooiberg is een ouderinitiatief dat is ontstaan vanuit de behoefte om een kleinschalige woon-zorgvoorziening te realiseren voor jongvolwassenen met een verstandelijke en soms lichamelijke beperking in de gemeente Borne, in de buurt van hun dagbesteding en van hun ouders.

 

Kopie van Kopie van kind bed.png

Het doel was om voor 12 kinderen met een beperking een warm thuis realiseren waarin de jongvolwassen zelfstandig veilig en vertrouwd kunnen wonen en samen te leven mét 24-uurs begeleiding. Een (t)huis die een ‘normale’ gezinssituatie zo dicht mogelijk benadert en zich middenin de samenleving bevindt voor een optimale integratie.

 

En dat gebeurde. Met als resultaat een prachtig gebouw. Een oud schoolgebouw heeft plaatsgemaakt voor een nieuw gebouw dat een prachtig thuis voor de jongvolwassenen is geworden. De bewoners waren zelf verantwoordelijk voor de inrichting van hun appartement. Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten werden daartoe vermogensfondsen aangeschreven.

 

Het gebouw staat er en is ingericht zoals ze dat graag wensten. De 12 bewoners wonen vanaf 1 april 2021 met veel plezier bij de Hooiberg. Het begeleidingsteam bestaande uit 1 coördinator, 7 zorgmedewerkers en 2 parttime koks werken naar tevredenheid en met veel inzet en enthousiasme. De jongeren voelden zich al snel thuis. Veel eerder dan de meeste ouders hadden verwacht wilden ze ook het weekend bij de Hooiberg blijven. Binnenkort wordt het team daarom uitgebreid om de zorg en begeleiding goed te kunnen inplannen.

 

Wij hebben dit mooie initiatief gesteund met een bijdrage van € 5.000,- ten behoeve van Domotica.

 

Hooiberg 600 x 400 reg. afbeelding impressie gebouw.png

Hooiberg 600 x 400 reg. afbeelding domotica.png

Deel dit artikel: