close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

Ik wil ze bijbrengen dat ze succesvol kunnen zijn!

 

Wij hebben al vele jaren een mooi partnerschap met de Ilonka Elmont Foundation.

 

Zo'n zes keer per jaar organiseert de Foundation een sportdag voor kinderen met een beperking in Suriname. De sportdagen worden (mede) gefinancierd door Fonds Kind & Handicap. Door middel van sport en spel leren de kinderen vaardigheden waar ze op de lange termijn wat aan hebben. Er worden getrainde sportinstructeurs ingezet. Sport is niet alleen gezond voor lijf en leden, het heeft vele andere belangrijke functies. Zo leer je door teamsporten bijvoorbeeld goed samenwerken en ontwikkel je op een plezierige manier je sociale vaardigheden. Ilonka: "Bovendien wil ik ze bijbrengen dat ze succesvol kunnen zijn en zelf ook een rolmodel kunnen worden. Er zitten zulke fantastische kinderen bij!".

Ilonka reg. afbeelding  (600 x 500 px).png

Ilonka reg. afbeelding   (600 x 400 px) (2).png

Op vrijdag 10 december was het zover, er werd weer een sportdag gehouden. Sinds maart 2020 zijn er geen sportdagen meer georganiseerd vanwege alle coronamaatregelen. Kinderen met een beperking zijn daardoor behoorlijk tekortgekomen aan sport, spel, plezier en bewegen.

 

De Ilonka Elmont Foundation is daarom druk bezig geweest om een manier te vinden, waarbij de sportdagen wel voortgang kunnen vinden binnen de gestelde covid-maatregelen.

‘’De huidige versoepeling geeft ons de ruimte om op een gepaste en verantwoorde wijze onze sportdagen voor kinderen met een beperking wel te organiseren en in een andere vorm te gieten’’, aldus de organisatie. Op 10 december was de Ilonka Elmont Foundation simultaan op twee locaties aanwezig: het Therapeutisch Dagcentrum Anniecrèche en de Mr. Huber Stichting. Er deden totaal  62 kinderen met een (meervoudige) beperking mee.

‘’Wij zorgen ervoor dat wij met onze vrijwilligers en trainers de gymles vervangen of aanbieden door in groepjes van maximaal 10 kinderen per keer 45 minuten lang lekker te sporten en bewegen. De docenten krijgen van onze vrijwilligers en trainers de tools in handen om deze sport- en spelactiviteiten voort te zetten door het schooljaar heen., vertelde Ilonka Elmont. ’’ De spelletjes die worden aangeboden zijn onder andere: kegelen, Chinees voetbal, parachute met bal, hoelahoep, overgooien (dit vooral voor de kinderen van de Mr. Huber Stichting die niet mobiel zijn).

 

Wij zijn ontzettend blij dat er weer een sportdag voor de kinderen is gemaakt, dankzij de creativiteit van de foundation.

Wij hopen op een spoedig vervolg.

 

Meer over de sportdagen hier.

Ilonka reg. afbeelding   (600 x 400 px) (6).png

Ilonka reg. afbeelding (600 x 400 px).png

Ilonka reg. afbeelding   (600 x 400 px) (3).png

Samen met onze donateurs maken we een groot verschil in het leven

van veel kinderen met een beperking. 

 

 

Deel dit artikel: