close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo

CBF Erkend Goed Doel

Fonds Kind & Handicap is sinds 1 april 2018 naast een erkende ANBI ook erkend door het Toezichthouder CBF en is hierdoor een CBF erkend goed doel.

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Deze erkenning maakt extra duidelijk aan gevers dat zij te maken hebben met een betrouwbare organisatie. Je kunt dus met een gerust hart Fonds Kind & Handicap steunen.

Kwaliteitseisen

Een Erkend Goed Doel voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo kun je ervan uitgaan dat Fonds Kind & Handicap:

  • Bijdraagt aan een betere wereld
  • Zorgvuldig omgaat met iedere euro
  • Verantwoording aflegt
  • Zich laat controleren
  • Respectvol omgaat met donateurs

Toezichthouder CBF controleert deze kwaliteitseisen door erkende goede doelen jaarlijks te checken en eens in de drie jaar uitgebreid te toetsen. Zo kun je gerust geven aan een Erkend Goed Doel.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door Toezichthouder CBF gevalideerd. Via onderstaande banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Wil je meer lezen over onze meerjarenplannen, jaarverslagen, gedragscodes e.d? Ga dan naar de pagina Publicaties waar je alles kunt vinden.Fonds Kind & Handicap staat vermeld in het register van Erkende Goede Doelen van het CBF.