close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2023

Strandsportdag 's-Gravenzande!

 

Wat een topdag, onze strandsportdag in 's-Gravenzande. Zon, zee, voldoende wind en een 'eigen' strand. Wat hadden we die dag meer te wensen.

 

Fonds Kind & Handicap maakte op zaterdag 17 juni 2023 in samenwerking met Stichting Avavieren een strandsportdag mogelijk voor 15 tieners van 12 tot en met 18 jaar, voor wie een dagje strand(sporten) vanwege hun lichamelijke beperking niet vanzelfsprekend is. Broertjes, zusjes en hun ouders waren natuurlijk ook van harte welkom om mee te doen!

 

De organisatie van de activiteiten was in handen van Stichting Avavieren.Tijdens deze dag werd een sportcircuit opgesteld op het strand van ’s-Gravenzande op loop- en rolafstand van het park. 

 

Na de ontvangst op het terras van de groepsruimte van Stichting Avavieren gingen we op pad naar het strand: lopend, met rolstoel, strandrups, duofiets en rolstoelbuggys. 

 

Eenmaal op het strand was er voor elk wat wils: een strandrit met de strandrups of in een van de elektrische strandrolstoelen, dobberen met de catamaran, schatzoeken met de metaaldetectors, boogschieten of powerkiten (d.i. vliegeren vanaf het strand). Of gewoon lekker in de zon zitten of liggen.

 

Er was werkelijk aan alles gedacht. Een rolstoeltoegankelijke mat ten behoeve van de toegankelijkheid van het strand bijvoorbeeld. En een eigen ruimte met mogelijkheid tot verschonen. Ook dat was ontzettend fijn!

 

We konden de lunch heerlijk op het strand gebruiken en we kregen daar ook nog een optreden van Kabaal! Samba en meer... We sloten bij de groepsruimte af met meer Kabaal! en een ijsje. 

 

Kortom, een super leuke dag!

 

Strandsportdag  (600 x 400 px) (800 x 400 px) (600 x 800 px) (2).png

 

Wil jij ons ook helpen om een fantastische dag mogelijk te maken voor kinderen en jongeren met een beperking? 

Geweldig bedankt Hans en Elly Prins van Stichting Avavieren voor de toporganisatie. Dank aan alle vrijwilligers voor de onmisbare hulp en het maken van de foto's. Jullie zijn toppers! Dank aan iedereen die heeft gesponsord en/of in actie is gekomen voor deze strandsportdag, zoals de groep lopers van de Lightwalk & de Nightwalk én de kinderen die de kou hebben getrotseerd bij de Nieuwjaarsduik. Dank aan Boal Group, Simosupport, Biobest, Rijk Zwaan, FysioSophie, 4evergreen, Lidl, Kuyvenhoven, R en R, Van Iperen, Vreugdenhil young plants en Prominent voor de sponsoring.

 

En natuurlijk dank aan onze gasten voor hun gezellige aanwezigheid!

 

Dank aan allen die deze prachtige dag mogelijk hebben gemaakt.


Deel dit artikel: