close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Campagnes ยท 2020

Wandelen voor het goede doel

 

Al meer dan 50 jaar wordt in maart de grote CPC Loop georganiseerd in Den Haag. Je kunt diverse afstanden lopen met routes van 5 km tot en met een halve marathon die door de stad naar de Pier in Scheveningen gaan en weer terug. De laatste jaren is het evenement uitgebreid met o.a. de CPC4all en de City Night Walk. Het team van Fonds Kind & Handicap, zelf geen hardlopers maar wel wandelliefhebbers, liep de City Pier Night walk, samen met een groep vrijwilligers voor het goede doel. 

 

Elk jaar zoekt Fonds Kind & Handicap deelnemers van de NN CPC Loop die hun hardloopprestatie aan een goed doel willen verbinden. Vorig jaar reageerde hardloper Wim Diesveld op de oproep en haalde een geweldig bedrag op van ruim €800. Ook deed een groep leerlingen van basisschool De Vijver mee. Dit jaar besloten we zelf ook mee te gaan lopen. Omdat wij meer van wandelen houden dan van hardlopen meldden we een team aan voor de City Pier Night Walk op de vrijdagavond vóór de CPC Loop. Daar bleken meer mensen animo voor te hebben. Maar liefst 7 wandelaars liepen met ons mee!

 

Alle wandelaars kregen van Fonds Kind & Handicap een bodywarmer of windjack en een goodiebag. Zo waren we als groep herkenbaar en vielen we goed op! Handig ook voor de fanclub die ons bij de stempelposten opwachtte en toejuichte.

 

Streefbedrag van EUR 3.000 gehaald!

citypiernightwalk juichmoment finish reg afb 375x281.jpg

Het streven was om een bedrag van €3.000 op te halen. We hadden hier een mooi project voor uitgekozen: een zwemproject voor kinderen met een verstandelijke beperking. Dit is een project van de Stichting Sportbelang SGK uit Den Haag. En wat fantastisch: we hebben het streefbedrag gehaald, mede dankzij de enthousiaste inzet van de wandelaars die met ons meeliepen! Vrienden en familie, collega’s en kennissen werden gevraagd om de wandelactie te steunen en dat werd massaal gedaan. Dankzij al deze donaties kunnen 10 kinderen een heel jaar lang wekelijks zwemmen onder veilige en professionele begeleiding. Deze kinderen, die allemaal een verstandelijke beperking hebben, zijn zo dus ook op een ontspannen, plezierige én veilige manier in beweging.


CityPierNightWalk groepsfoto FKH

Wandel mee met en voor Fonds Kind & Handicap

 

Volgend jaar doet Fonds Kind & Handicap zeker weer mee met de City Pier Night Walk. Mocht je met ons mee willen lopen, dan ben je uiteraard van harte welkom!  Hou onze website en social media in de gaten begin volgend jaar zodat je je op tijd kunt aanmelden. Het kan zijn dat je niet in de buurt woont, maar ook wel graag een keer een wandeling voor Fonds Kind & Handicap zou willen lopen. Dat kan natuurlijk altijd! Via onze actiepagina op Geef.nl kun je heel eenvoudig een sponsorpagina aanmaken en op een makkelijke manier je vrienden, familie en collega’s vragen om jouw sportprestatie te steunen voor het goede doel. Gewoon online, zodat je niet met contant geld hoeft rond te lopen. De lente begint alweer bijna en dan zijn er weer volop wandelevenementen, vierdaagses, etc. Dus hopelijk ben jij net zo enthousiast als wij en zien wij jouw sponsoractie snel voorbij komen! Voor meer informatie, bekijk ook onze pagina Kom in actie!

Deel dit artikel: