close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Overig Nieuws ยท 2021

Op zondag 12 september 2021 vond voor de derde keer de Familiedag van Fonds Kind & Handicap  plaats. Wederom was attractiepark Duinrell in Wassenaar de locatie. Meer dan 250 kinderen genoten met hun ouders en verzorgers van een fantastisch, zonovergoten en onbezorgd dagje uit. Wat een sfeer, echt hartverwarmend. Een dag met een gouden randje!

 

Al ruim voor negenen arriveerden de eerste ouders en kinderen bij de entree van Duinrell. Daar werden ze ontvangen door medewerkers en vrijwilligers van Fonds Kind & Handicap. Terwijl de ouders de entreekaartjes en polsbandjes in ontvangst namen werden de kinderen vermaakt door Rick de Kikker van Duinrell.

 

De sfeer zat er dus meteen goed in toen de gezinnen een uur eerder dan de reguliere bezoekers al het park in mochten. Zo konden ze alvast in alle rust het park verkennen en genieten van enkele attracties die eerder open waren. 

En dan... genieten maar! Van Duinrell en van elkaar!

 


Iedereen ging direct het park in, op zoek naar de leukste, spannendste, gekste en natste attracties. een groot deel van de vrijwilligers ging naar een aantal attracties om onze gasten een ware VIP behandeling te geven. Alle gasten van Fonds Kind & Handicap droegen groene polsbandjes, zodat we goed konden zien wie er ‘bij ons hoorden’. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de speciale rolstoelingangen, zodat de kinderen niet lang hoefden te wachten voor hun favoriete attractie. Gelukkig hadden de meeste andere bezoekers veel begrip voor deze ‘voorrangssituatie’.

 

De lunch was op het speciaal voor de gasten van Fonds Kind & Handicap ingerichte Horecaplein. Ditmaal met een tijdslot vanwege de coronamaatregelen. Dankzij de inzet van twee eetkramen kon iedereen vlot eten bestellen. De zon deed gigantisch haar best voor ons en het werd dan ook een vrolijke picknick, buiten op het gras. Dat leverde mooie plaatjes op: al die kinderen en hun ouders op picknickbanken en in rolstoelen op het groene zonovergoten gras. 

 

Tijdens de lunch konden alle kinderen nog een goodiebag halen. Dat leverde heel blije gezichten op. De beertjes die erin zaten werden heerlijk geknuffeld en de bellenblaas werd door veel kinderen al direct in gebruik genomen. Dat leverde mooie taferelen op.

Na de lunch was de Familiedag voorbij, maar wie dat wilde kon nog tot sluitingstijd in het park blijven om te genieten van de attracties.


Uit alle ervaringen en positieve reacties kunnen we nu al opmaken dat de  Familiedag weer heel geslaagd was. Een dankbare reactie van een moeder willen we hier nog graag vermelden: 

"Ik wil jullie nogmaals bedanken voor deze geweldige dag. Heel mooi hoe jullie aan alles gedacht hebben en hoeveel positiviteit er was vandaag. Een pretpark is normaal een uitje wat voor ons niet echt haalbaar omdat het meer stress dan plezier brengt. Vandaag heb ik een heel blij meisje op bed gelegd met een mooie herinnering erbij.  Dank jullie wel."

 

Aan allen die aan deze mooie dag een bijdrage hebben geleverd, als sponsor, vrijwilliger of anderszins: Ontzettend bedankt! Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een mooie Familiedag realiseren. Wij kijken er alvast naar uit!

Lees hier de Familiedag ervaringen van Billy, Bobbie, Ruben, David, Sem, Romee, Milan, Arran, Steven, Maureen, Sandra, Anouk, Senna, Silva en Ayrton

Deel dit artikel: