close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2023

Noah kan met zijn fiets eropuit 

 

Noah (12) heeft onder meer de diagnose autisme en ADHD. Noah kon toen hij klein was met zijwieltjes fietsen, maar sinds hij hier te groot voor is geworden, lukt het hem niet om op een gewone fiets te fietsen.

 

Hij wilde dolgraag weer fietsen. Daarvoor heeft hij een driewielfiets nodig, omdat hij moeite heeft met fijne en grove motoriek en balans. Vanuit de WMO werd deze helaas niet vergoed, omdat men vindt dat er geen sprake is van een lichamelijke beperking. Fonds Kind & Handicap vindt het belangrijk dat kinderen zoals Noah ook vrijheid kunnen ervaren, lekker kunnen fietsen en zich niet meer buitengesloten voelen als de klas op de fiets naar een uitje gaat.  

 

Mede dankzij Fonds Kind & Handicap en de Samenwerkende fondsen SFIHG kon de driewieler aangeschaft worden. Wij wensen Noah veel fietsplezier!

 

Meer over SFIHG hier.

 

Noah  (600 x 400 px).png

 

Een bedankje:

Heel erg bedankt voor jullie bijdrage voor de driewielfiets. Het heeft Noah een stuk meer vrijheid gegeven. Zijn sociale contacten zijn vooruitgegaan en hij voelt zich minder buitengesloten nu hij zelf mee kan met de fiets. We zijn er super blij mee dat dit mogelijk is gemaakt, daar zijn we heel dankbaar voor!

Groeten, Miranda en Noah

Deel dit artikel: