close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Vraag hulp aan voor een kind 

Heeft jouw kind een handicap of chronische ziekte en kunnen jullie wel wat extra hulp gebruiken? Als ouder of verzorger kun je een aanvraag indienen bij Fonds Kind & Handicap, mits je aan de voorwaarden voldoet. Daarnaast kunnen ook scholen, instellingen en organisaties een aanvraag doen voor ondersteuning bij projecten en mooie initiatieven gericht op het helpen van gehandicapte en chronisch zieke kinderen.

Alle aanvragen die bij ons gedaan worden dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo ontvangen wij aanvragen graag schriftelijk en moeten deze toetsbaar zijn door deskundigen. Fonds Kind & Handicap vergoedt bovendien geen kosten achteraf. Ook dienen aanvragen ondersteunt te worden door maatschappelijk werk.

Door deze spelregels te hanteren weten wij zeker dat de hulp direct ten goede komt aan het kind. Voorbeelden van aanvragen zijn aanpassingen aan vervoer of inrichting, ondersteuning bij therapie of vakanties en het aanschaffen van hulp- of leermiddelen. Twijfel je over een aanvraag? Met behulp van onze quickscan kun je eenvoudig zien of je aanmerking komt voor het doen van een aanvraag.

Particulieren

Als ouder of verzorger hulp aanvragen voor jouw kind? Doe dan onze quickscan en bekijk of jij en jouw kind in aanmerking komen voor onze hulp.

Lees meer

Projecten

Fonds Kind & Handicap ondersteunt verschillende projecten die zijn opgezet door scholen, instellingen en organisaties.

Lees meer