close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Vraag hulp aan voor een kind 

Heeft jouw kind een handicap of chronische ziekte en kunnen jullie wel wat extra hulp gebruiken? Als ouder of verzorger kun je een aanvraag indienen voor financiele hulp bij Fonds Kind & Handicap. Daarnaast kunnen ook scholen, instellingen en organisaties een aanvraag doen voor ondersteuning bij projecten en mooie initiatieven gericht op het helpen van gehandicapte en chronisch zieke kinderen.

De financiele ondersteuning die Fonds Kind & Handicap kan bieden is divers. Het kan bijvoorbeeld gaan om het medefinancieren van een aanpassing in huis, waardoor de ADL activiteiten makkelijker worden (denk aan een plafondlift of een aangepast bad). Ook aanpassingen aan vervoer zijn veel voorkomend, zoals een aangepaste fiets of een rolstoelbus. Andere voorbeelden van aanvragen zijn ondersteuning bij therapie of vakanties en het aanschaffen van hulp- of leermiddelen.

In veel gevallen kunnen ouders en organisaties bij het WMO loket van de gemeente terecht of de verzekeraar, maar vaak genoeg valt iemand tussen wal en schip. Fonds Kind & Handicap biedt dan een financieel vangnet!

Alle aanvragen die bij ons worden gedaan moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo ontvangen wij alle aanvragen digitaal en moeten deze toetsbaar zijn door deskundigen. Fonds Kind & Handicap vergoedt bovendien geen kosten achteraf. Aanvragen dienen ondersteund te worden door maatschappelijk werk.

Door deze spelregels te hanteren weten wij zeker dat de hulp direct ten goede komt aan het gehandicapte of chronisch zieke kind. Twijfel je over een aanvraag? Met behulp van onze quickscan kun je eenvoudig zien of je aanmerking komt voor het doen van een aanvraag voor financiele hulp bij ons fonds.

Particulieren

Als ouder of verzorger financiële hulp aanvragen voor jouw gehandicapte of chronisch zieke kind? Doe dan onze quickscan en bekijk of jullie in aanmerking komen voor onze hulp.

Lees meer

Projecten

Fonds Kind & Handicap ondersteunt verschillende projecten die zijn opgezet door scholen, instellingen en organisaties.

Lees meer