close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2022

jESSE  (600 x 400 px).pngMeer gemak en meer vrijheid met een rolstoelbus

 

Jesse (4 jaar) is geboren met de uiterst zeldzame stofwisselingsziekte Sjogren Larsson syndroom (SLS). SLS uit zich in intellectuele beperking, spasticiteit, oogafwijking en ichthyosis. Voor deze stofwisselingsziekte is op ditmoment nog geen behandeling. Vanwege bovenstaande ziektebeeld is en blijft Jesse volledig afhankelijk van een rolstoel.

 

Bij elke autorit tilden zijn ouders Jesse vanuit de rolstoel in het autostoeltje en tilden ze de rolstoel in de kofferbak van de auto. Daar wordt Jesse nu te groot en te zwaar voor. Bovendien heeft Jesse binnenkort een grotere rolstoel nodig. De hoogste tijd voor een aangepaste rolstoelbus dus!

jESSE  (600 x 400 px) (1).png

Bedankt

 

 

 

Een dankwoord van de ouders van Jesse:

 

“Eindelijk was het dan zover! Afgelopen week kregen wij het bericht dat we de rolstoelbus aangepast en wel konden ophalen, wat fijn! Inmiddels rijden we al een paar dagen met de bus. Wat een gemak levert het ons nu al op! Het tillen van Jesse hoeft niet meer en ook het in en uit elkaar halen van de rolstoel om in de kofferbak te bergen is niet meer nodig. Nu kunnen we ‘gewoon’ instappen en naar de winkel rijden om boodschappen te doen (er is nu naast de rolstoel ook plek om de boodschappen te bergen), even een familie bezoekje brengen en ons eerste uitje staat ook gepland. Het kopen van een aangepaste bus bracht grote kosten met zich mee, evenals de verbouwing aan het huis die vanwege Jesse zijn beperkingen noodzakelijk is. Namens ons gezin willen we uw fonds en uw donateurs heel hartelijk bedanken voor uw financiële steun. Mede door uw steun kunnen wij nu met ons gezin op een veilige manier de weg op."

 

Fonds Kind & Handicap maakt het leven wat aangenamer

 

We krijgen vaker dankbare reacties van ouders en/of kinderen die bij Fonds Kind & Handicap een aanvraag hebben ingediend. Vaak zijn zij ten einde raad, omdat ze overal waar ze aankloppen een afwijzing ontvangen. Terwijl ze een aanvraag niet indienen voor de lol, of voor de luxe. Vaak is het nodig om het leven van het kind leefbaarder en aangenamer te maken. 

 

Je vrij kunnen verplaatsen is een heel wezenlijk onderdeel van ons leven. Voor gehandicapte kinderen en hun ouders is die vrijheid en mogelijkheid er lang niet altijd. Hun aanvragen voor aangepast vervoer worden regelmatig afgewezen: omdat instanties langs elkaar heen werken, omdat er bezuinigd wordt, of omdat ze net niet aan alle nieuwe regeltjes voldoen. Wij steunen ook in deze situaties.

 

Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. 

Geef jij deze kinderen een stukje vrijheid terug?

 

Deel dit artikel: