close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Campagnes · 2021

Meisje op de RaceRunner

Loopfietsen geven vrijheid

Atletiekvereniging Olympus ’70 uit Naaldwijk is in het voorjaar gestart met een groep RaceRunners. RaceRunners zijn loopfietsen speciaal voor kinderen met een lichamelijke handicap. Waar zij in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel, kunnen zij met deze loopfiets lopen en rennen. De RaceRunners geven enorm veel vrijheid, plezier, zorgen voor een betere conditie en voor gezelligheid en sociale contacten.

 

Het initiatief van Olympus is met zoveel enthousiasme ontvangen, dat er nu een tekort aan RaceRunners is, waardoor sommige kinderen niet mee kunnen doen. Daarom heeft Olympus ’70 een verzoek bij Fonds Kind & Handicap ingediend om een aantal RaceRunners aan te schaffen. Natuurlijk gunnen wij ieder kind de mogelijkheid om mee te doen, jij toch ook?

Loop van 9 - 15 april 2021 voor de RaceRunners en haal samen met ons het streefbedrag van € 3.000 op.

Hoe werkt het?


1. Bepaal eerst de afstand die voor jou goed is en waar je gaat lopen.
De route kun je natuurlijk overal lopen, wat jou maar het beste uitkomt. De afstand is voor ons niet van belang, het gaat om jouw inzet! Voor de één is 3 kilometer al een hele prestatie, voor de ander is dat 10 kilometer. Je kunt zelfs de afstand verdelen over een paar dagen. We kunnen niet als groep lopen, maar je kunt natuurlijk wel vragen of iemand met jou meeloopt. Vraag je vriend(in) om met jou te lopen, of doe mee met je gezin.

2. Het begrip lopen kun je natuurlijk ruim opvatten. Je kunt ook meedoen met je rolstoel, rollator, of misschien zelfs wel met jouw eigen RaceRunner? 

 

3. Om een route uit te stippelen of je wandeling vast te leggen kun je een app naar keuze gebruiken (bijvoorbeeld Runkeeper of eRoutes).
De route die je hebt afgelegd kun je na afloop delen met de mensen die jou gesteund hebben. En natuurlijk vinden wij het ook leuk om te zien wat je hebt gelopen, dus deel vooral jouw prestatie ook met ons via social media of e-mail.

4. Bij https://fondskindenhandicap.digicollect.nl maak je heel eenvoudig jouw eigen digitale collectebus aan.


De link die je ontvangt als je de bus hebt aangemaakt kun je naar je familie, vrienden, kennissen en collega’s sturen. Hiermee kunnen zij heel simpel doneren en jouw prestatie steunen.
 

Doe mee en maak jouw eigen collectebus aan

Wandel mee voor de racerunners


Deel dit artikel: