close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Overig Nieuws ยท 2022

FONDS KIND & HANDICAP BESTAAT 35 JAAR!

 

En daar zijn wij trots op!

 

Hoe het allemaal begon.

 

Op 19 oktober 1987 werd door een kleine groep betrokken mensen in Scheveningen Stichting Nationaal Fonds Het Gehandicapte Kind (Stinafo) opgericht. Zij zagen dat gehandicapte kinderen en jongeren met hun zorgvraag tussen wal en schip vielen vanwege de vele ‘witte vlekken’ in het circuit van de zorgverlening. Het doel van deze mensen was: de kwaliteit van leven van kinderen met een handicap en chronische ziekte sterk verbeteren door vooral als vangnet te fungeren voor onbeantwoorde hulpvragen.

 

Want iedereen verdient een eerlijke kans om mee te doen!

 

Als eerste vestigingsplaats werd Scheveningen gekozen. Met medewerking van Rederij Vrolijk kon de stichting als onderhuurder terecht in het gebouw waar ook de rederij van het hospitaalschip De Hoop gevestigd was, aan de Vissershavenweg. Na onteigening van het pand verhuisden we naar een pand op de Nieuwe Parklaan. Om de kosten laag te houden werd in 2002 gekozen voor een eenvoudige kantoorruimte op de Treilerdwarsweg, waar wij nog steeds te vinden zijn. In 2019 is de naam gewijzigd in Fonds Kind & Handicap.

 

Dank aan onze donateurs en partners.

Samen werken wij aan een samenleving waar iedereen kan meedoen!

 

Na 35 jaar is het doel van de stichting nog steeds actueel. Veel kinderen staan door slecht op elkaar afgestemde regelgevingen

en door alle bezuinigingen nog steeds voor een gesloten deur.

Wij willen deze kinderen graag het vangnet blijven bieden en de komende jaren nog vaak ‘ja’ kunnen zeggen op hun hulpvragen.

 

Jubileumactie voor de kinderen

 

Natuurlijk kunnen we ons jubileum niet zomaar voorbij laten gaan.

Daarom houden we een leuke knuffelactie voor de kinderen. Houd daarvoor onze social media kanalen en onze nieuwsbrief in de gaten.

 

 

35 jaar  66 x 400.png

 

 

 

.

Samen met onze donateurs maken we een groot verschil in het leven

van veel kinderen met een beperking. 

 

 

Deel dit artikel: