close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Overig Nieuws · 2020

Hartverwarmende reactie

 

We ontvingen deze week hartverwarmende post van Kate en haar moeder Jessica. Kate krijgt binnenkort, dankzij de donateurs van Fonds Kind & Handicap, een trippelstoel, zodat ze ook in huis lekker haar eigen gang kan gaan. Als dank daarvoor kregen we, naast een mooi bedrag, voor iedere medewerker van Fonds Kind & Handicap een mondkapje, in onze eigen huisstijl kleuren.

mondkapjes in huisstijl van Fonds Kind en Handicap

 

Kate kan niet zelfstandig lopen

Regelmatig ontvangen we lieve mails met ontzettend dankbare reacties. Van kinderen, ouders en soms zelfs opa's en oma's. Afgelopen week kregen we wel heel bijzondere, hartverwarmende post van Jessica, de moeder van Kate. Kate heeft een ernstige meervoudige beperking. Daardoor kan zij zich in huis niet voortbewegen met een normale loopvoorziening. Maar in een trippelstoel lukt het Kate wel om zich in en om huis te verplaatsen. Jessica diende daarom een aanvraag in bij Fonds Kind & Handicap voor een bijdrage voor een trippelstoel en die zeiden wij toe.

 

Jessica was ondertussen thuis aan de slag met het maken en verkopen van mondkapjes. Dat deed ze voor een goed doel: ze spaart voor een mud cruiser voor Kate, zodat Kate straks ook makkelijker mee naar het strand of bos kan. De actie was zo geslaagd dat Jessica al snel het geld bij elkaar had. Ze besloot daarom het resterende bedrag over te maken naar Fonds Kind & Handicap, als dank voor onze bijdrage voor de trippelstoel. Diezelfde dag ontvingen we op kantoor ook nog een aantal mondkapjes in de kleuren van Fonds Kind & Handicap, met een lieve kaart.

Aantal mondkapjes in huisstijlkleuren

Kaart foto en mondkapjes

We krijgen vaker dankbare reacties van ouders en/of kinderen die bij Fonds Kind & Handicap een aanvraag hebben ingediend, maar deze vonden we erg bijzonder. We werden er stil van!

 

Fonds Kind & Handicap helpt jaarlijks vele kinderen aan een stukje vrijheid. We bieden individuele hulp, wat ons uniek maakt. De aanvraag moet ondersteund worden door een maatschappelijk werkster, een arts of een medewerker van bijvoorbeeld MEE, maar het bedrag dat Fonds Kind & Handicap toezegt komt altijd rechtstreeks ten goede aan het kind. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. Zij zien dankzij onze steun hun kind weer een stap vooruit maken in hun ontwikkeling of kunnen het een stukje vrijheid teruggeven.

Deel dit artikel: