close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Hulp aan het buitenland

Wij bieden niet alleen hulp en ondersteuning aan kinderen in Nederland, maar ook in landen waar Nederland van oorsprong banden mee heeft.

Fonds Kind & Handicap geeft met liefde hulp aan gehandicapte kinderen in het buitenland. Op met name Aruba, Curaçao, Suriname en Bali ondersteunen wij diverse instellingen die kinderen met een handicap of chronische ziekte opvangen of begeleiden. Kinderen zijn hier vaak aangewezen op een klein aantal organisaties voor hun zorg en begeleiding. In deze landen zijn meerdere projecten gerealiseerd die onze stichting de afgelopen jaren ondersteund heeft. Om te kijken hoe de situatie is en contacten te onderhouden probeert onze coördinator Vanessa of een van onze bestuursleden jaarlijks een bezoekje te brengen aan deze landen. Hieronder staan een aantal projecten waar wij aan hebben kunnen bijdragen.

Ondersteuning van scholen in Suriname

In Suriname dragen we bij aan diverse schoolprojecten. Al jaren steunt donateur Nick het werk van Fonds Kind & Handicap. Tijdens zijn vakantie in Suriname besloot hij om verschillende onderwijsprojecten van Fonds Kind & Handicap in Suriname te bezoeken.

Lees Meer

Muziekproject in Bali

Onder het motto: ‘Niet minder, maar anders begaafd!’ zet de stichting Sjaki-Tari-Us zich op Bali in voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Een mooi motto dat goed bij ons werk past! Daarom besloten wij het muziekproject in Bali te ondersteunen.

Lees Meer

Sportdagen in Suriname

Fonds Kind & Handicap ondersteunt de Ilonka Elmont Foundation bij het organiseren van sportdagen voor kinderen met een handicap in Suriname. Door middel van sport en spel leren kinderen vaardigheden waar ze op de langere termijn wat aan hebben.

Lees meer

Aruba en Curacao

Ook in Aruba en Curacao zijn meerdere projecten gerealiseerd. Lees hier over het werkbezoek dat Vanessa, coördinator van Fonds Kind & Handicap aan de eilanden bracht. 

Lees meer