close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

Een rolstoelbus voor Evie!

 

Deze kleurrijke en cute lady heeft nu een prachtige bus waar zij met haar rolstoel gemakkelijk in- en uitgereden kan worden.

 

Evie is 3 jaar en zij is geboren met een genetische aandoening genaamd pontocerebellaire hypoplasie 2a. Door deze aandoening is de ontwikkeling van de kleine hersenen en hersenstam verstoord, hierdoor ontwikkelt Evie zich nauwelijks. Ze kan bijvoorbeeld niet zelfstandig zitten, kruipen, staan en eten.

 

Evie is rolstoelafhankelijk. Sinds kort heeft Evie een rolstoel waar ze goed in kan zitten. Helaas is deze rolstoel niet inklapbaar en past de rolstoel niet in de huidige auto van haar moeder. Het was voor het gezin een noodzaak om een aangepaste auto te hebben. Niet alleen voor uitjes met het hele gezin, maar ook voor therapie, dagbehandeling en medische spoed. Evie kan plots erg ziek worden, waardoor ze met spoed naar het ziekenhuis moet.

 

Wij wensen Evie en haar familie veel veilige kilometers toe!

 

Wij maken graag het verschil

 

 Je vrij kunnen verplaatsen is een heel wezenlijk onderdeel van ons leven. Voor gehandicapte kinderen en hun ouders is die vrijheid en mogelijkheid er lang niet altijd. Op pad gaan is gedoe, het is moeilijk, het is gesleep. En soms zelfs onmogelijk.

 

Met wat steun krijgen ook zij een beetje vrijheid terug.

511 x 357 reg. afbeelding Evie.png

 

600 x 450 reg.afbeelding.png

Fonds Kind & Handicap heeft in 2020 de aanschaf van 46 rolstoelbussen (mede) mogelijk gemaakt.

 

Samen met onze donateurs maken we een groot verschil in het leven van veel kinderen met een handicap of chronische ziekte. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. 

 

 

Help je mee?

Deel dit artikel: