close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp · 2022

Een Mollii Suit voor Cas

 

Cas is een enthousiaste jongen van 9 jaar oud. Hij heeft het CTNNB1-syndroom. Hierdoor is hij meervoudig beperkt en heeft hij onder andere veel last van spasmes en de daarbij behorende pijn in zijnbenen. Door de spasmes verkorten vooral zijn hamstrings heel erg. Daarom moest Cas een hamstringverlenging aan zijn rechterbeen ondergaan. Een behoorlijk pijnlijke ingreep, maar anders zou hij over een tijdje misschien niet meer kunnen staan, lopen of zitten.

 

Belangrijk is nu de spasmes af te remmen, zodat de spier niet opnieuw verkort. Fonds Kind & Handicap sprong hem te hulp door te zorgen voor een financiële bijdrage voor de aanschaf van een Mollii Suit. Dat is een pak vol elektroden die ervoor zorgen dat te slappe spieren meer spanning krijgen, terwijl de spastische spieren zich juist beter ontspannen. You go Cas!

 

Een Mollii Suit is een pak wat bestaat uit een jasje en een broekje wat je nauwsluitend moet dragen. Aan de binnenkant van het pak zitten 58 elektroden. Deze elektroden geven elektrische signalen aan de spieren. Door de spanning en ontspanning wordt er actieve beweging mogelijk.

 

4 senses cap  regulier (600 x 400 px) (400 x 500 px).png

 

Samen met onze donateurs maken we een groot verschil in het leven

van veel kinderen met een beperking.

Help je ook mee?

 

Deel dit artikel: