close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Overig Nieuws · 2020

Fonds Kind & Handicap ontvangt prachtig bedrag dankzij actie  Jumbo Scheveningen

 

Elke maand heeft de Jumbo Scheveningen aan de van Bergenstraat een ander goed doel waar mensen hun statiegeldbonnen aan kunnen doneren. De maand juni was Fonds Kind & Handicap de gelukkige. Dat Scheveningers kinderen met een handicap een warm hart toedragen is gebleken: binnen een maand kwam het totaal bedrag op maar liefst €457!

 

Medewerker Fonds Kind & Handicap ontvangt geld  van filiaalmanager

Filiaalmanager Dennis van Menxel overhandigt het bedrag aan Mirjam Ephraim, medewerker van Fonds Kind & Handicap

Fonds Kind & Handicap is afhankelijk van donateurs en giften van bedrijven. Daarom worden acties als de lege flessenactie door Jumbo Scheveningen erg gewaardeerd. Met de opbrengst kunnen weer mooie dingen gerealiseerd worden!

Wij zetten ons al meer dan 30 jaar in voor kinderen die een handicap hebben of chronisch ziek zijn. Het geld wordt voornamelijk besteed aan individuele hulpvragen, bijvoorbeeld wanneer iemand tussen wal en schip valt en geen aanspraak kan maken op de zorgverzekering, WMO oid. Dat kunnen bijvoorbeeld aanvragen zijn voor een sportrolstoel, een rolstoelbus of een bepaalde therapie.

Dankzij de donateurs en mensen die ons steunen met leuke acties, krijgen de kinderen een stukje vrijheid en mogelijkheden om verder te komen.

 

 

Jongen in rolstoel met zus

Organiseer ook een actie!

Doet de supermarkt bij jou in de buurt ook wel eens zo'n statiegeld actie? Vraag dan eens of Fonds Kind & Handicap het goede doel mag zijn. Of verzamel zelf de flessen in en doneer het bedrag. Kom in actie, want kinderen met een handicap hebben jou nodig! Wil je iets anders doen? Kijk op onze actiepagina naar de mogelijkheden en meld je actie bij ons aan!

 

Fonds Kind & Handicap helpt jaarlijks vele kinderen aan een stukje vrijheid. We bieden individuele hulp, wat ons uniek maakt. De aanvraag moet ondersteund worden door een maatschappelijk werkster, een arts of een medewerker van bijvoorbeeld MEE, maar het bedrag dat Fonds Kind & Handicap toezegt komt altijd rechtstreeks ten goede aan het kind. En daar worden niet alleen de kinderen zelf blij van, maar ook de ouders. Zij zien dankzij onze steun hun kind weer een stap vooruit maken in hun ontwikkeling of kunnen het een stukje vrijheid teruggeven.

Deel dit artikel: