close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp · 2023

Sjaki-Tari-Us

 

Fonds Kind & Handicap ondersteunt naast (individuele) projecten in Nederland, ook projecten in Suriname en de (voormalige) Nederlandse Antillen. Kleinschalig ondersteunen we ook projecten in Indonesië. Onze samenwerking met Foundation Sjaki-Tari-Us is daar een goed voorbeeld van. Op Bali heeft deze stichting twee scholen voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een mentale en/of meervoudige beperking.

 

Op basis van een train the trainer programma wordt het docententeam geschoold. In samenwerking met partners en donateurs wordt gekeken hoe de twee scholen zo zelfstandig mogelijk kunnen bestaan.

 

Fonds Kind & Handicap heeft in het recente verleden een groot en zeer succesvol muziekproject ondersteund. Bewegen en muziek blijkt dè ingang om deze kinderen tot ontwikkeling te laten komen. Vorig jaar hebben we een individuele leerling met een progressieve spierziekte ondersteund met een rolstoel, orthese en fysiotherapie. Geweldig om te zien hoe hij zich nu kan ontwikkelen. Dit jaar ondersteunen we een scooter project. Met de opbrengsten van de verhuur kan Sjaki-Tari-Us prachtige projecten opzetten.

 

Op beide scholen werken gepassioneerde docenten onder ‘t motto: ‘They are not less, but differently gifted!’ Zij gaan voor de volle 100% voor 'hun' kinderen. Tijdens een onlangs gehouden werkbezoek genoot Nico Teunissen, voorzitter van Fonds Kind & Handicap, van hun gedrevenheid, geduld en liefde voor de kinderen.

 

Bali  (2).png

Deel dit artikel: