close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Geef meer voor minder 

Fonds Kind & Handicap is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat giften aan onze stichting mogelijk fiscaal aftrekbaar zijn. Op deze manier kun je met hetzelfde netto schenkingsbedrag meer doneren. Een win-winsituatie!

Hoe het werkt? Instellingen die door de belastingdienst zijn aangewezen als ANBI kunnen gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen. De gift die jij doet aan Fonds Kind & Handicap is daardoor onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je voor iedere gift minder geld aan de belasting kwijt bent.

Je kunt geven middels een gewone gift of via een periodieke schenking. Afhankelijk van de manier waarop je geeft is je gift deels of volledig belasting aftrekbaar. Bekijk hieronder welke manier van schenken het beste bij jou past.

Gewone gift

Kies je voor een gewone gift aan Fonds Kind & Handicap, dan is deze gedeeltelijk aftrekbaar van je inkomen. Hiervoor dient het totaal aan giften aan goede doelen meer dan €60,- per jaar te bedragen. Daarnaast moeten deze giften meer dan 1% van je verzamelinkomen beslaan. Alles boven het drempelbedrag van €60,- is fiscaal aftrekbaar, zolang het maar onder het maximum van 10% van je verzamelinkomen blijft.

Periodieke schenking

Wanneer je van een gift een periodieke schenking maakt, is deze volledig fiscaal aftrekbaar. De fiscus betaalt hierdoor tot wel 52% mee aan jouw donatie. Voorwaarde is wel dat je minimaal 5 jaar lang hetzelfde bedrag schenkt. Zo steun jij Fonds Kind & Handicap langdurig met een grotere bijdrage, zonder dat het je meer kost.

Download hier het formulier van de Belastingdienst

Een periodieke schenking regel je gemakkelijk online. Vastleggen bij de notaris hoeft niet langer. Het invullen van een overeenkomst voor de Belastingdienst is voldoende. Vul hiernaast je gegevens in om het formulier van de Belastingdienst te downloaden. Het ingevulde formulier kun je sturen naar: Fonds Kind & Handicap, Antwoordnummer 84204, 2508 WB, Den Haag. Zodra wij het formulier hebben ontvangen, nemen we contact met je op.

Please wait...
form-image-2.png