close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Een eerlijke kans voor kinderen met een handicap of chronische ziekte, dat is onze droom! 

Daar hebben ze dan wel vaak een steuntje in de rug voor nodig.

Jij kan meehelpen deze droom uit te laten komen. 

Doe je dat middels een gewone gift of via een periodieke schenking,

dan is je gift deels of volledig fiscaal aftrekbaar. 

 

Hoe het werkt?

Fonds Kind & Handicap is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

Dat betekent dat giften aan onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn.

Op deze manier kun je met hetzelfde netto schenkingsbedrag meer doneren. Een win-winsituatie!

Bekijk hieronder welke manier van schenken het beste bij jou past.

Gewone gift

Kies je voor een gewone gift aan Fonds Kind & Handicap, dan is deze gedeeltelijk aftrekbaar van je inkomen. Hiervoor dient het totaal aan giften aan goede doelen meer dan €60,- per jaar te bedragen. Daarnaast moeten deze giften meer dan 1% van je verzamelinkomen beslaan. Alles boven het drempelbedrag van €60,- is fiscaal aftrekbaar, tot een maximum van 10% van je verzamelinkomen.

Periodieke schenking

Wanneer je van een gift een periodieke schenking maakt, is deze volledig fiscaal aftrekbaar. De fiscus betaalt hierdoor tot wel 49,5% mee aan jouw donatie. Voorwaarde is wel dat je minimaal 5 jaar lang hetzelfde bedrag schenkt. Zo steun jij Fonds Kind & Handicap langdurig met een grotere bijdrage, zonder dat het je meer kost.

Heel eenvoudig

Wil je gebruik maken van het maximale fiscale voordeel en een periodieke gift in geld doen? Dat gaat heel eenvoudig. Vastleggen bij de notaris hoeft niet langer. Het invullen van een overeenkomst voor de Belastingdienst is voldoende. Vul het formulier in en je gift is zo geregeld! Graag willen wij jou ook vragen om ons een betalingsvolmacht te sturen, wel zo makkelijk.

De ingevulde formulieren kun je sturen naar: Fonds Kind & Handicap, Antwoordnummer 84204, (zonder postzegel) 2508 WB, Den Haag. Zodra wij de formulieren hebben ontvangen, vullen wij de overeenkomst periodieke gift verder in en sturen wij de overeenkomst naar je retour. Alvast heel erg bedankt voor je steun!

Vragen?

Voor het invullen van je belastingaangifte heb je het RSIN-nummer van Fonds Kind & Handicap nodig. Dit is het nummer waaronder we bij de Belastingdienst bekend zijn. Het RSIN van Fonds Kind & Handicap is 9290825.

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of neem direct contact met ons op. Dat kan via Regina van Rijckevorsel van Kessel, onze adviseur Schenken & Nalaten. Regina is bereikbaar op donderdag van 10.00 – 16.00 uur op 070 351 27 84 of per email.

Please wait...
form-image-2.png