close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Overig Nieuws ยท 2019
duinrell prinsessen

Op zondag 15 september 2019 vond voor de tweede keer de Familiedag van Fonds Kind & Handicap  plaats. Wederom was attractiepark Duinrell in Wassenaar de sprookjesachtige locatie. Meer dan 150 uitgenodigde gezinnen genoten met elkaar van een fantastische, zonovergoten dag.

Al voor negenen arriveerden de eerste ouders en kinderen bij de entree van Duinrell. Daar werden ze ontvangen door medewerkers en vrijwilligers van Fonds Kind & Handicap. Terwijl de ouders de entreekaartjes en polsbandjes in ontvangst namen werden de kinderen vermaakt door de sprookjesfiguren en Rick de Kikker van Duinrell.

De sfeer zat er dus meteen goed in toen de gezinnen een uur eerder dan de reguliere bezoekers al het park in mochten. Zo konden ze alvast in alle rust het park verkennen en genieten van enkele attracties die eerder open waren. Op het speciaal voor Fonds Kind & Handicap ingerichte horecaplein kwamen vervolgens alle gezinnen samen.

Er kon genoten worden van koffie, thee of limonade met een heerlijke verse koek. Niet veel later opende Vanessa, samen met assistente Arlette, de dag officieel met een welkomstwoord. Ook werd de eerste officiële cheque uit onze nieuwe naam overhandigd aan het logeerhuis van Het Westerhonk.

En dan... genieten maar!


Na de opening ging iedereen het park in, op zoek naar de leukste, spannendste, gekste en natste attracties. Ook een deel van de vrijwilligers ging naar een aantal attracties waar extra hulp nodig was voor onze jonge gasten. Alle gasten van Fonds Kind & Handicap droegen groene polsbandjes, zodat we konden we goed zien wie er ‘bij ons hoorden’. En er werd dankbaar gebruik gemaakt van de speciale rolstoelingangen zodat de kinderen meestal niet lang hoefden te wachten voor hun favoriete attractie. Gelukkig hadden de meeste andere bezoekers veel begrip voor deze ‘voorrangssituatie’.

De lunch was ook weer op het Horecaplein. Dankzij de inzet van twee eetkramen kon iedereen vlot eten bestellen. De zon scheen volop en het werd dan ook een vrolijke picknick, buiten op het gras. Dat leverde mooie plaatjes op: al die kinderen en hun ouders op picknickbanken en in rolstoelen op het groene zonovergoten gras. En daaromheen kinderen die met strandballen en frisbees aan het spelen waren en ook nog eens de kans kregen om met de sprookjesfiguren persoonlijk kennis te maken.

Sprookjesconcert


In het Zomertheater konden onze gasten genieten van een betoverend Sprookjesconcert. De kinderen werden uitgenodigd om mee te zingen en te dansen. Het fantastisch uitgelichte podium, de stralende sprookjesfiguren en de toegankelijke liedjes maakten het concert een hele belevenis voor de kinderen.

Daarna konden de kinderen nog een goodiebag halen bij de horecatent. Dat leverde nóg blijere gezichten op dan we de hele dag al zagen. Daarmee was het officiële programma voorbij, maar wie dat wilde kon nog tot sluitingstijd in het park blijven om te genieten van de attracties.


Uit alle ervaringen en positieve reacties kunnen we nu al opmaken dat de 2019 editie van de Familiedag zeer geslaagd was. Aan allen die hier een bijdrage aan hebben geleverd, als sponsor, vrijwilliger of anderszins: Ontzettend bedankt! Hopelijk kunnen we volgend jaar wederom een mooie Familiedag realiseren. Wij kijken er alvast naar uit!

Deel dit artikel: