close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Eerlijke kansen voor kinderen met een beperking of chronische ziekte

Een kind met een handicap of chronische ziekte krijgt lang niet altijd de kans om mee te kunnen doen met ‘gewone’ kinderen. Zelfs in Nederland niet. Bijvoorbeeld omdat hij of zij net niet aan – steeds veranderende – regels van de overheid voldoet. Of alsmaar van het kastje naar de muur gestuurd wordt door instanties of verzekeraars. 


Fonds Kind & Handicap wil gehandicapte kinderen de kans geven zich optimaal te ontwikkelen. Naar hun eigen vermogen. Zodat ook zij hun dromen waar kunnen maken. 

Ons werk rust op drie pijlers

1. Directe hulp

Door het financieel steunen van particulieren en instellingen bij de aanschaf van onmisbare hulp-,vervoers- of leermiddelen en bij aanpassingen van ruimtes. We helpen bijvoorbeeld bij de inrichting van een snoezelruimte of speelplek of bij de aanschaf van een rolstoelbus.

2. Wetenschappelijk onderzoek

Naar het behandelen en waar mogelijk voorkomen van handicaps en chronische ziektes,zoals de ziekte van Kawasaki en het Prader Willi syndroom. 

3. Voorlichting

Over het leven met (een kind met) een beperking en over preventie van handicaps en chronische ziektes. Zo creëren we meer begrip en bewustwording.

In Nederland

Als Nederlandse stichting zijn onze werkzaamheden met name gericht op kinderen met een handicap of chronische ziekte binnen Nederland.

Lees meer

In het buitenland

Naast Nederland gaat ons hart ook uit naar die kinderen met een handicap of chronische ziekte in landen waar Nederland een historische binding mee heeft.

Lees meer

Mandy, moeder van Merel

"Merel keek vol trots in de spiegel, en zei: "Mama ik kan niet geloven dat ik nu twee oortjes heb. Ik kan zelfs mijn haar achter mijn oren doen!" "