close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Voorlichting

Er zijn verschillende chronische ziektes en handicaps die niet aangeboren zijn en die kinderen op latere leeftijd oplopen. Door aandacht te besteden aan veiligheid, bepaalde aanpassingen van de levensstijl en vroegtijdige diagnose kan soms veel leed in een vroeg stadium voorkomen worden.

Daarnaast maakt Fonds Kind & Handicap zich sterk voor inclusie. We vinden het belangrijk dat handicaps en beperkingen geaccepteerd worden en dat er meer begrip voor komt. Zodat alle kinderen gewoon mee kunnen doen in onze maatschappij!

Lees hieronder enkele voorlichtingsprojecten die Fonds Kind & Handicap steunt of zelf uitvoert.

Voorkom tekenbeten

Jaarlijks worden in ons land ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten, hiervan krijgen ongeveer 25.000 mensen de ziekte van Lyme. Daarvan behouden 1.000 tot 2.500 mensen langdurig klachten. Kinderen lopen meer risico door een teek te worden gebeten. Daarom spant Fonds Kind & Handicap zich door middel van voorlichtingscampagnes in om de ziekte van Lyme te voorkomen.

Lees meer

Kinderen vertellen hun verhaal

Fonds Kind & Handicap is een samenwerking aangegaan met Kinderkrant Jong010 dé Rotterdamse Kinderkrant.  Met mooie verhalen over hoe kinderen met hun ziekte of beperking in het dagelijks leven om gaan wordt het onderwerp 'beperking of chronische ziekte' bespreekbaar gemaakt. 

Lees meer

Voorkom ongevallen in huis

Nog steeds gebeuren er jaarlijks veel ongevallen waarbij kinderen betrokken zijn. Het grootste gedeelte hiervan gebeurt thuis, zoals brandwonden, elektrocutie, vergiftiging, valpartijen of bijvoorbeeld een val uit het raam. Door ongevallen te voorkomen, voorkom je blijvend letsel. Lees onze tips.

Lees meer

Impact op je gezin.

Veel ouders van een kind met een handicap of chronische ziekte worden dagelijks geconfronteerd met grote zorgen, een woud aan regelzaken en financiële problemen. Maar ook met onbegrip over hun situatie, zelfs van vrienden en familie. Voor meer begrip en steun voor al deze ouders en brussen voeren wij de campagne ‘Een kind met een handicap. De impact op je gezin.’ 

Lees meer