close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2022

Ik wil ze bijbrengen dat ze succesvol kunnen zijn!

 

Wij hebben al vele jaren een mooi partnerschap met de Ilonka Elmont Foundation.

 

Zo'n zes keer per jaar organiseert de Foundation een sportdag voor kinderen met een beperking in Suriname. De sportdagen worden (mede) gefinancierd door Fonds Kind & Handicap. Door middel van sport en spel leren de kinderen vaardigheden waar ze op de lange termijn wat aan hebben. Er worden getrainde sportinstructeurs ingezet. Sport is niet alleen gezond voor lijf en leden, het heeft vele andere belangrijke functies. Zo leer je door teamsporten bijvoorbeeld goed samenwerken en ontwikkel je op een plezierige manier je sociale vaardigheden. Ilonka: "Bovendien wil ik ze bijbrengen dat ze succesvol kunnen zijn en zelf ook een rolmodel kunnen worden. Er zitten zulke fantastische kinderen bij!".

 

 

Sportdag (600 x 400 px) (6).png

Op woensdag 13 juli was het weer zover. Het was de eerste grote sportdag in iets meer dan twee jaren die de Foundation voor deze speciale groep kinderen organiseerde. Vanwege de wereldwijde uitbraak van de Coronapandemie verleende de Begeleiding Speciale Onderwijsbehoeften (BSO) Suriname net als vele andere organisaties en instanties afgelopen jaren geen toestemming om dergelijke activiteiten te organiseren.


Maar liefst 114 leerlingen van de S.O. Mytylschool, S.O Lamtoroschool en de S.O. Jule Fernandesschool deden mee met de activiteiten. De kinderen waren razend enthousiast. Het regende, maar dat kon de pret niet drukken. Op het terrein van De Witte Lotus werden zij opgewacht door de coaches, vrijwilligers en andere medewerkers van de Ilonka Elmont Foundation.

Sportdag (600 x 400 px).png

Voor de kinderen waren er acht spelletjes uitgezet. De door ons in april aan de Surinaamse Basketbal Organisatie gedoneerde basketbalrolstoelen kwamen ook hier goed van pas.

 

Sport en spel erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de kinderen. Maar ook het in contact komen met kinderen of mensen uit een andere omgeving. Het was duidelijk dat de kinderen dit de afgelopen twee jaar gemist hebben.

 

Wij zijn ontzettend blij dat er weer zo'n grootse sportdag voor de kinderen is georganiseerd.

 

Meer over de sportdagen hier.

Sportdag (600 x 400 px) (2).png

Sportdag (600 x 400 px) (4).png

Sportdag (600 x 400 px) (9).png

Samen met onze donateurs maken we een groot verschil in het leven

van veel kinderen met een beperking. 

 

 

Deel dit artikel: