close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2023

Giovanny kan op pad

 

Giovanny (12) heeft een moeilijke start gehad. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand, door zuurstofgebrek bij de geboorte. Daarnaast is er hypermobiliteit en DCD bij hem vastgesteld. DCD (Developmental Coordination Disorder) is een coördinatie – ontwikkelingsstoornis.  Giovanny heeft zeer veel moeite met het aanleren en uitvoeren van motorische taken, zoals het zich aan-uitkleden, fietsen, knippen, zwemmen, fietsen etc. Alle motorische handelingen kosten hem veel inspanning. Hij kan niet fietsen, doordat hij geen balans heeft op de fiets.

 

Giovanny is een lieve, zorgzame jongen, die een ander altijd voorop stelt. Het niet kunnen fietsen maakt hem onzeker en verdrietig. Fonds Kind & Handicap vindt het belangrijk dat kinderen zoals Giovanny zich optimaal kunnen ontwikkelen en ook fijn eropuit kunnen.

 

Mede dankzij Fonds Kind & Handicap en de Samenwerkende fondsen SFIHG kon een tandem aangeschaft worden en kan Giovanny nu samen met zijn vader en moeder op pad. Veel fietsplezier Giovanny!

 

Meer over SFIHG hier.

 

Giovanny (.png

Bericht van Giovanny:

Heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan mijn elektrische tandem Door onder andere jullie gift, kan ik samen met papa en mama een lekker ijsje halen Mijn wereld wordt hierdoor wat groter en mijn benen sterker! Bedankt!

Deel dit artikel: