close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2021

Special Olympics voor mensen met een verstandelijke beperking

 

De Special Olympics Nederland vinden om het jaar plaats en zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar is het evenement, dat in Den Haag zou plaatsvinden, afgelast vanwege Covid-19. De organisatie is voornemens om het evenement alsnog op 11 t/m 13 juni 2021 te laten plaatsvindenen Haag. In aangepaste vorm uiteraard vanwege de coronamaatregelen, maar met even zoveel enthousiasme. Natuurlijk zal Fonds Kind & Handicap ook dit jaar het evenement sponsoren.

 

Daarmee helpen we kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking om hun droom waar te maken. De droom om een 2e Cruijff te worden. Of net zo goed als Kiki Bertens. Of net zo sterk als Rico Verhoeven. Door deelname krijgen de kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen, vrienden, een groter uithoudingsvermogen, leren zij op speelse wijze dingen en hebben, net als zoveel andere mensen, een heerlijke uitlaatklep.

 

Iedereen mag meedoen!

Special Olympics 2020 Logo Liggend 750x180 reg afb.jpg

Alle sporters met een verstandelijke beperking zijn welkom op de Spelen, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

 

De slogan voor de Special Olympics Den Haag 2021 is: Meedoen? Natuurlijk! Heel passend bij waar wij als Fonds voor staan.


Special Olympics Den Haag 2020

Sponsoring voetbalelftal

 

Naast de gouden sponsoring van de Special Olympics als geheel steunt Fonds Kind & Handicap ook nog het voetbalelftal van de Inspecteur de Vriesschool uit Den Haag. Graag maken wij het mogelijk dat het team, dat onder de enthousiaste leiding staat van gymdocent Remco Lochtenbergh, mee kan doen met de Special Olympics. De jongeren komen op zondag 13 juni in actie tijdens het voetbaltoernooi dat plaatsvindt bij voetbalclub Die Haghe. Tot die tijd gaan wij het team natuurlijk volgen! De jongeren zijn enorm enthousiast en staan te popelen om in actie te komen.

 

voetbal-600x360 special olympics.jpg

 

Corona

 

De voorbereidingen voor de Special Olympics Nationale Spelen 2021 zijn in volle gang. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de maatregelen: er zal geen grootse opening plaatsvinden in het stadion van ADO Den Haag, er zullen geen meerdaagse toernooien en georganiseerde overnachtingen zijn en de beweegactiviteiten op zaterdag en zondag zullen digitaal plaatsvinden. Uiteraard speelt er nog de onzekerheid mee of alles ook daadwerkelijk door kan gaan. We hopen natuurlijk van wel en dat corona niet weer roet in het eten zal gooien. Mede omdat de doelgroep tegen die tijd grotendeels gevaccineerd zal zijn, biedt dit toch perspectief om er een mooi sportfeest van te maken.  Deze sporters verdienen het! 

Deel dit artikel: