close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Voorlichting ยท 2019

Muziek voor iedereen

 

Op 27 mei 2019 vond de lustrumeditie van ‘Rap voor z’n Raap’ plaats in Theater Dakota in Den Haag. Dit is het afsluitende evenement van een bijzonder muziekproject voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. Het is een samenwerking tussen Fonds Kind & Handicap en KOO , de organisatie voor kunstonderwijs in Den Haag. Muziek is er voor iedereen, jong en oud, met en zonder beperking. Het is een prachtig middel om mensen te verbinden.

Leerlingen maken zelf een rap én een videoclip


Onder leiding van gespecialiseerde docenten van KOO werden op 4 Haagse scholen voor speciaal onderwijs aan circa 150 leerlingen muziekworkshops gegeven. In de eerste workshop werkten de leerlingen, samen met een rapdocent van KOO, een dagdeel aan hun eigen rap. De leerlingen schrijven hun eigen tekst op klassieke muziek, jazz of popmuziek. Zij mogen hun tekst vervolgens zelf rappen en opnemen.

Tijdens de tweede workshop bedenken en maken de leerlingen een bijbehorende videoclip, met behulp van een docent die gespecialiseerd is in het maken van video’s.

Feestelijke afsluiting van de workshop


Tot slot gingen alle videoclips tijdens het slotfestijn feestelijk in première in een echt theater. In het bijzijn van alle deelnemers en hun ouders werden alle videoclips getoond. Dit gebeurde zoals elk jaar met muzikale medewerking van een ensemble van het Residentie Orkest. Een waar rapfestijn dus! En als klap op de vuurpijl ontvingen alle kinderen een persoonlijk certificaat én een USB-stick met hun eigen videoclip.

Deel dit artikel: