close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2024

Meer vrijheid en gemak met een rolstoelbus!

 

Deze vrolijke kanjer woont samen met zijn vader, moeder en jongere broer. In 2018 is de diagnose Duchenne gesteld. Daarnaast heeft hij ook autisme en ADHD. In de afgelopen jaren is zijn spierkracht langzaam achteruit gegaan waardoor hij nu volledig rolstoel afhankelijk is.

 

Ondanks zijn beperkingen is hij, als zijn gezondheid het toe laat, graag onder de mensen. Hij houdt van voetballen kijken, zijn favoriete club is Fortuna. Hij gaat graag uit eten, naar pretparken, fietsen, familie bezoeken of op vakantie naar zijn favoriete land Frankrijk of Kroatië. De nieuwe rolstoelbus geeft daarbij veel vrijheid en gemak. Wij wensen het gezin veel rijplezier.

 

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Kind & Handicap en de samenwerkende fondsen SFIHG

 

Aiden (600 x 400 px) (600 x 600 px).png

 

Ziekte van Duchenne

 

De ziekte van Duchenne is een erfelijke ernstige spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De ziekte treft vooral jongens. 

 

 

 

In de loop van de jaren verzwakken de spieren steeds meer, waardoor de kinderen rond de leeftijd van 10-12 jaar rolstoelgebonden worden.

 

Als gevolg van de spierzwakte ontstaat stijfheid van de gewrichten en verzwakken ook de spieren van de ademhaling en het hart.

 

De ziekte van Duchenne is nog niet te genezen

 

Fonds Kind & Handicap maakt het leven wat aangenamer

 

 

Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen en maakt mooie projecten mogelijk.

Word donateur en help mee!

 

pay off groen 400x30.jpg  

Deel dit artikel: