close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2024

Strandsportdag 's-Gravenzande!

 

Het was weer een topdag, onze strandsportdag in 's-Gravenzande. 

 

Fonds Kind & Handicap maakte op zaterdag 22 juni 2024 in samenwerking met Stichting Avavieren alweer de 3e  strandsportdag mogelijk voor kinderen voor wie een dagje strand(sporten) vanwege hun lichamelijke beperking niet vanzelfsprekend is. Broertjes, zusjes en hun ouders waren natuurlijk ook van harte welkom om mee te doen!

 

De organisatie van de activiteiten was in handen van Stichting Avavieren.Tijdens deze dag werd een sportcircuit opgesteld op het strand van ’s-Gravenzande op loop- en rolafstand van het park. 

 

Nadat de weersvoorspellingen wat somber waren, werd het een heerlijke zonnige stranddag! Na de ontvangst in de groepsruimte van Stichting Avavieren gingen we op pad naar het strand: lopend, met rolstoel, strandrups en rolstoelbuggys. 

 

Eenmaal op het strand was er voor elk wat wils: een strandrit met de strandrups of in een van de elektrische strandrolstoelen, dobberen met de catamaran, schatzoeken met de metaaldetectors, balspellen, boogschieten of powerkiten (d.i. vliegeren vanaf het strand). Of gewoon lekker in de zon zitten of liggen.

 

De strandmatten waren vanaf het strandhuisje uitgerold richting de zee, zodat de jongeren vanaf deze matten konden powerkiten en naar de catamaran konden rijden.


Wat een glunderende gezichten van de kinderen/jongeren in een wetsuite en hun ouders tijdens het dobberen in zee op een catamaran. Ondanks de frisse wind en de golven die nog niet aan zomerse temperaturen deden denken, werd er volop genoten van deze schitterende activiteit.

 

De lunch werd gebruikt op het terras van de groepsruimte van Avavieren en we sloten af met Sambaband Kabaal! en een ijsje. 

 

Mede dankzij het prachtige weer was ook deze editie van de strandsportdag weer een groot succes.

 

Strandsportdag (600 x 400 px) (19).png

Strandsportdag (600 x 400 px) (30).png

 

Wil jij ons ook helpen om een fantastische dag mogelijk te maken voor kinderen en jongeren met een beperking? 

 

Geweldig bedankt Hans en Elly Prins van Stichting Avavieren voor de toporganisatie. Dank aan alle vrijwilligers voor de onmisbare hulp en het maken van de foto's. Jullie zijn toppers! Dank aan iedereen die heeft gesponsord en/of in actie is gekomen voor deze strandsportdag.


Deel dit artikel: