close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2023

Roxy wilde een ‘echte’ hand


Roxy is geboren met een congenitaal reductiedefect syndroom, praktisch gezegd: een korte linker onderarm, zonder linkerhand. Toen ze drie was wilde ze graag ‘een handje’. Na veel zoeken, kreeg ze op haar vierde een elektrische prothese, waar ze zich tot voor kort redelijk goed mee redde. Roxy is een sportieve meid die fietst, judoot, skiet en schaatst. Ze is inmiddels acht jaar en zit in groep 5. Ze heeft een klas overgeslagen, want het is een pientere dame. Tot zover ging het prima…

 

Maar nu Roxy ouder wordt, veranderen haar schoolactiviteiten. Reken- en taalmethodes worden alsmaar digitaler. Steeds vaker zit ze achter een laptop of werkt ze met een iPad voor school. De prothese moest daarvoor aan de kant, want typen en swipen kan ze er niet mee. Maar met haar armpje, die zoveel breder is dan een vinger, maakte ze vaak typefouten. Dit leverde Roxy veel frustratie op.

 

De digitalisering van onze maatschappij neemt in hoog tempo toe. Dat vraagt ook van Roxy steeds meer digitale kunde en vaardigheden. Daarom was ze nu toe aan een betere prothese, met meerdere grepen en toepassingen. Gelukkig bestaat er een bionische prothese die perfect voor haar is. Daarmee kan Roxy alles doen wat ze wil doen. Eigenlijk alles wat een ‘gewoon’ kind met een gezonde arm en hand ook kan. Maar de kosten hiervan worden niet vergoed. Gelukkig kon Fonds Kind & Handicap haar helpen. Nu staat niets haar meer in de weg het maximale uit zichzelf te halen. Zet ‘m op Roxy!

 

Roxy  (600 x 600 px).png

 

Help mee, zodat kinderen als Roxy onbeperkt mee kunnen doen!


Deel dit artikel: