close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp · 2022

Vakantie is niet altijd vanzelfsprekend

Een dagje op pad. Een weekendje weg. Of een weekje vakantie vieren. Kort of lang; het is voor iedereen fijn om er even tussenuit te kunnen. Maar voor kinderen met een handicap of chronische ziekte is dat lang niet altijd weggelegd. Het vergt veel extra inspanning. En alle nodige aanpassingen in vervoer, locatie en zorg maken zo’n vakantie vaak onbetaalbaar. Daarom komt het er vaak niet van. Terwijl juist deze kinderen het zo hard nodig hebben! Fonds Kind & Handicap ondersteunt daarom diverse initiatieven, speciaal voor kinderen met een beperking. Zodat ook zij er even helemaal uit kunnen. En een herinnering voor het leven hebben.

 

Dat geldt bijvoorbeeld voor de leerlingen van Het Kroonpad, een school voor speciaal onderwijs. In het dagelijks leven ervaren leerlingen van Het Kroonpad vaak belemmeringen om optimaal mee te kunnen doen aan activiteiten die voor anderen heel gewoon zijn. Om de kinderen een fantastische ervaring aan te bieden, waarbij ze aangesproken worden op hun eigen mogelijkheden, grenzen kunnen overgaan en genieten van een bijzondere (sensorische) ervaring van wind en water werd een zeilweek georganiseerd. Tijdens deze week werden ze uitgedaagd om grenzen over te gaan waarvan ze zelf nooit hadden durven dromen dat die binnen hun mogelijkheden lagen.

Sailwise  (600 x 550 px).png

Dromen waar maken, grenzen verleggen

 

En daar gingen ze. Naar het watersporteiland Robinson Crusoë van Sailwise. Alles was mogelijk: zeilen, hoe ernstig je beperking ook is, het kon. Waterskien was zelfs voor leerlingen met een Ernstig Meervoudige Beperking mogelijk. Medewerkers van de school, beheerders, vrijwilligers en de kinderen beleefden samen hun avontuur.

 

Het weer heb je evenwel niet in de hand. Prachtig weer, maar op dinsdag geen wind. Er werd niet getreurd. De avond ervoor werd er een geweldig alternatief bedacht….Ze konden weliswaar niet zeilen maar wel kanoën, roeien, op de sup of met een motorboot dus dat gingen ze doen. en het was geweldig! Het was een prachtige week. Samen verlegden ze hun grenzen, samen maakten ze dromen waar en samen beleefden ze meer dan geweldige dagen.

 

Sailwise  (600 x 400 px) (2).png

Een van de ouders omschreef het als volgt:

"Lars, en wij ook, zijn super trots. Een hele overwinning dat hij dit gedaan heeft. Er is een stuk zelfstandigheid bijgekomen op het eiland, hoe fijn is het om dit met school te doen. Toen ik Lars ophaalde was het iets magisch op de kant. Wat een vrolijke gezichten van iedereen. Het is niet te beschrijven want ieder woord valt in het niet. Petje af voor de school en de vrijwilligers, zij durven het aan om de kinderen zo iets bijzonders mee te geven in hun rugzak. Wat is het fijn dat er sponsoren zijn die dit mogelijk hebben gemaakt."

 

Fonds Kind & Handicap is blij en dankbaar, dat wij dankzij onze donateurs ons steentje konden bijdragen aan deze geweldige ervaring.

 

Vakantie voor iedereen!

 

Bij Fonds Kind & Handicap vinden we dat deze kinderen en jongeren het verdienen om er af en toe even tussenuit te gaan. Hun leven is immers al beperkt genoeg! Daarom ondersteunt Fonds Kind & Handicap van harte de aanvragen voor aangepaste vakanties en dagjes uit. En zoals je op de foto's ziet genieten de kinderen hier volop van! 

 

image.png

 

Fonds Kind & Handicap maakt dromen waar! Dankzij onze donateurs maken wij het mogelijk dat de kinderen met een beperking ook op vakantie kunnen, even er tussenuit om onbezorgd te genieten. Dat doen we door hen te helpen met een financiele bijdrage van aangepaste vakanties of voor een dagje uit. Ook organiseren we zelf  jaarlijks de Fonds Kind & Handicap Familiedag, een compleet verzorgde dag speciaal voor 150 kinderen die een handicap hebben of chronisch ziek zijn, samen met hun ouders, broertjes en zusjes én een strandsportdag voor tieners. Gun jij deze kinderen ook wat geluk? Help ons dan om dit mogelijk te maken en word donateur! 

Deel dit artikel: