close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Directe hulp aan individuele kinderen en organisaties

Kinderen met een handicap of chronische ziekte krijgen lang niet altijd de kans zich optimaal te ontwikkelen of hun dromen waar te maken. Zij ervaren daarbij veel problemen. Deuren blijven voor hen vaak gesloten, ook omdat ze bij instanties of verzekeraars maar al te vaak tussen wal en schip vallen. Dat kan en moet anders. Wij streven ernaar deuren voor deze kinderen te openen.

Iedereen verdient een eerlijke kans. Daarom steunen wij individuele kinderen én projecten van organisaties, zodat de kinderen een kans krijgen om overal aan mee te kunnen doen!

Hulp aan individuele kinderen. Kinderen en jongeren met een chronische ziekte of een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking lopen tegen diverse problemen op. Zo ondervinden ze problemen met dagelijkse activiteiten, school, universiteit, werk, vervoer, thuis blijven wonen, bij zelfredzaamheid en bij het vinden of onderhouden van sociale contacten. Wij bieden onder meer ondersteuning door het financieel mogelijk maken van hulpmiddelen, sport, therapie, ontspanningsactiviteiten, aanpassingen aan de woning en aangepaste leer- en vervoersmiddelen.

Hulp aan organisaties. Wij gunnen kinderen met een handicap of chronische ziekte een normaal en goede kwaliteit van leven. Daarom steunen wij onder meer projecten die:        

  • Therapeutische ondersteuning bieden, zoals equitherapie, snoezelruimtes.       
  • De draagkracht van gezinnen vergroten, zoals logeerweekenden, ontspanningsactiviteiten, vakanties, lotgenotendagen.                                           
  • De kinderen in hun kracht zetten en zelfredzaamheid bevorderen, zoals rolstoeltrainingen en training van hulphonden.
  • Talenten ontwikkelen, zoals cultuur- en sportprojecten.
  • De kinderen bij de samenleving betrekken door drempels te verlagen, bijvoorbeeld aangepaste speelplekken of ten behoeve van school/werk.
  • Voor geluksmomenten zorgen.

Eigen projecten  Naast hulp aan individuele kinderen en steun aan projecten van organisaties initiëren wij een aantal eigen projecten:

  • Familiedag, een drempelvrij familiedagje uit voor gezinnen met een of meerdere kinderen met een beperking of chronische ziekte, samen met 500 lotgenoten. Op 11 september 2022 is de volgende Familiedag.
  • Droomweg/Festival Gaaf. Talent ontwikkelen: kunstonderwijs en festival voor jongeren met een verstandelijke beperking. 
  • Strandsportdag Een strandsportdag voor tieners van 12 tot en met 18 jaar, voor wie een dagje strand(sporten) vanwege hun lichamelijke beperking niet vanzelfsprekend is.

Hieronder lees je enkele verhalen van individuele kinderen en organisaties die wij, dankzij de hulp van donateurs, ondersteund hebben. Overige verhalen zijn te vinden onder Nieuws.

Een duofiets voor het Westerhonk

De jongens en meisjes bij dagbesteding Jongerenhonk op Het Westerhonk doen elke dag zinvol werk. Eén van hun nuttige klussen is het rondbrengen van kranten in Monster, dus ook buiten het woonzorgpark. Hier leren ze veel van, zoals samenwerken, afspraken nakomen, netjes werken en dat doen ze heel goed. Hoe leuk is het dat ze hierdoor veel buiten zijn, de lezers van de kranten blij maken en geld verdienen! Hun grote wens was een mooie duofiets met aanhanger om hun werk met elkaar nog veel makkelijker te maken.

Lees meer

Vakantie is niet altijd vanzelfsprekend

Dat geldt bijvoorbeeld voor Kim. Ze is geboren met een lichte verstandelijke beperking. Ook is zij blind en heeft ze een prothese aan haar rechterbeen. Ze woont in een woongroep in een zorginstelling waar zij intensieve begeleiding krijgt. Kim wilde graag op vakantie. Even er tussenuit, in een andere omgeving zijn en leuke dingen doen, net zoals veel mensen die behoefte hebben. 

Lees meer

RaceRunners voor Olympus'70

Atletiekvereniging Olympus ‘70 uit Naaldwijk is in het najaar van 2020 gestart met RaceRunner trainingen. RaceRunners (tegenwoordig ook wel FrameRunners genoemd) zijn een soort loopfietsen waarmee ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen sporten. Omdat de RaceRunners zoveel bijdragen aan het welzijn van gehandicapte kinderen, besloot Fonds Kind & Handicap de atletiekverenging te helpen en totaal vier RaceRunners te doneren.  

Lees meer

Frederique kan op pad

Je vrij kunnen verplaatsen is een heel wezenlijk onderdeel van ons leven. Niet alleen naar school, je vriendjes of naar je werk, maar ook om naar artsen, ziekenhuizen en revalidatie te kunnen.

Voor kinderen met een handicap is die vrijheid en mogelijkheid er lang niet altijd. Hun aanvragen voor aangepast vervoer worden regelmatig afgewezen: omdat instanties langs elkaar heen werken,omdat er bezuinigd wordt, of omdat ze net niet aan alle nieuwe regeltjes voldoen. Wij steunen ook in deze situaties.

Lees meer