close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Directe hulp aan individuele kinderen en organisaties

Kinderen met een handicap of chronische ziekte krijgen lang niet altijd de kans zich optimaal te ontwikkelen of hun dromen waar te maken. Zij ervaren daarbij veel problemen. Deuren blijven voor hen vaak gesloten, ook omdat ze bij instanties of verzekeraars maar al te vaak tussen wal en schip vallen. Dat kan en moet anders. Wij streven ernaar deuren voor deze kinderen te openen.

Iedereen verdient een eerlijke kans. Daarom steunen wij individuele kinderen én projecten van organisaties, zodat de kinderen een kans krijgen om overal aan mee te kunnen doen!

Hulp aan individuele kinderen. Kinderen en jongeren met een chronische ziekte of een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking lopen tegen diverse problemen op. Zo ondervinden ze problemen met dagelijkse activiteiten, school, universiteit, werk, vervoer, thuis blijven wonen, bij zelfredzaamheid en bij het vinden of onderhouden van sociale contacten. Wij bieden onder meer ondersteuning door het financieel mogelijk maken van hulpmiddelen, sport, therapie, ontspanningsactiviteiten, aanpassingen aan de woning en aangepaste leer- en vervoersmiddelen.

Hulp aan organisaties. Wij gunnen kinderen met een handicap of chronische ziekte een normaal en goede kwaliteit van leven. Daarom steunen wij onder meer projecten die:        

  • Therapeutische ondersteuning bieden, zoals equitherapie, snoezelruimtes.       
  • De draagkracht van gezinnen vergroten, zoals logeerweekenden, ontspanningsactiviteiten, vakanties, lotgenotendagen.                                           
  • De kinderen in hun kracht zetten en zelfredzaamheid bevorderen, zoals rolstoeltrainingen en training van hulphonden.
  • Talenten ontwikkelen, zoals cultuur- en sportprojecten.
  • De kinderen bij de samenleving betrekken door drempels te verlagen, bijvoorbeeld aangepaste speelplekken of ten behoeve van school/werk.
  • Voor geluksmomenten zorgen.

Eigen projecten  Naast hulp aan individuele kinderen en steun aan projecten van organisaties initiëren wij een aantal eigen projecten:

  • Familiedag, een drempelvrij familiedagje uit voor gezinnen met een of meerdere kinderen met een beperking of chronische ziekte, samen met 600 lotgenoten. Op 8 september 2024 is de volgende Familiedag.
  • Funrun4all, Op 23 februari 2024 organiseren wij een inclusieve sponsorloop langs de attracties van Duinrell, waar kinderen met en zonder handicap aan mee kunnen doen.
  • Strandsportdag Een strandsportdag voor tieners van 12 tot en met 18 jaar, voor wie een dagje strand(sporten) vanwege hun lichamelijke beperking niet vanzelfsprekend is. Op 22 juni 2024 is de volgende strandsportdag.

Hieronder lees je enkele verhalen van individuele kinderen en organisaties die wij, dankzij de hulp van donateurs, ondersteund hebben. Overige verhalen zijn te vinden onder Nieuws.

Een longtail-fiets voor Eline

Eline (5) heeft een zware vorm van autisme en loopt achter in haar ontwikkeling. Haar ouders hebben geen auto en Eline kan niet achterop op een normale fiets omdat ze schommelgedrag heeft en daardoor kan vallen.

Door de long-tail-fiets heeft Eline ruimte achterop de fiets en hierdoor is ze bijzonder ontspannen. Zij kan heel erg genieten van het buiten zijn, samen met haar ouders. En zo kan ze ook integreren in het sociale leven, veilig achterop. 

Lees meer

Vakantie is niet altijd vanzelfsprekend

Dat geldt bijvoorbeeld voor Babette. Het klinkt misschien eenvoudig: een weekendje weg met je vriendinnen. Maar voor Babette was het nauwelijks nog mogelijk… Vroeger was ze een vrolijke spring-in-‘t-veld. Maar toen ze 11 jaar was, aan het begin van groep 8, kwam de mokerslag: ze bleek MLD, een zeldzame progressieve stofwisselingsziekte te hebben. Tien jaar later zat Babette gevangen in haar eigen lichaam.

Lees meer

Een bionische prothese voor Roxy

Roxy is geboren met een een korte linker onderarm, zonder linkerhand. Na veel zoeken, kreeg ze op haar vierde een elektrische prothese, waar ze zich in eerste instantie redelijk goed mee redde. Maar nu Roxy ouder wordt, veranderen haar schoolactiviteiten.  Dat vraagt ook van Roxy steeds meer digitale kunde en vaardigheden. Daarom was ze nu toe aan een betere prothese, met meerdere grepen en toepassingen. 

Lees meer

Snoezelschommel voor beleeftuin

Heerlijk snoezelen in Beleeftuin Drakesteyn. Beleeftuin Drakensteyn is volledig toegankelijk gemaakt voor de speciale behoefte van kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

We zijn blij dat wij ons steentje aan deze prachtige plek hebben bijgedragen door deze mooie snoezelschommel mogelijk te maken.

Lees meer